eur:
392.57
usd:
365.95
bux:
66529.18
2024. április 26. péntek Ervin

Újabb halálos áldozata van a torontói lövöldözésnek

A pisztolyos ámokfutón és egy fiatal nőn kívül egy sebesült belehalt sérüléseibe. Tucatnyian megsebesültek, köztük egy gyermek, aki válságos állapotban van.

A lövöldözést a torontói Greektown negyedben, a Danforth utcában követték el. A második áldozatról egyelőre nincsenek információk. Mark Saunders, a város rendőrfőkapitánya elmondta, hogy a 29 éves támadó, aki egy pisztolyt használt, találomra választotta ki célpontjait és a rendőrséggel vívott tűzpárbaj közben vesztette életét, de az nem világos, hogy a rendőrök lőttéki-e le, vagy öngyilkos lett.

Tettének indítékáról sem tudni egyelőre semmit, és ellentmondásosak a szemtanúk beszámolói is. Valaki videóra vette, ahogy egy feketeruhás és fekete sapkás férfi tempósan halad a járdán és közben lead három lövést egy boltra vagy étteremre.

Egy másik szemtanú elmondta, hogy testvérével

éppen kiszállt az autójából a város Greektown negyedében, amikor 20-30 lövést hallott. Futni kezdtek, ahogyan körülöttük mások is futásnak eredtek.

A helyszínre rendőrök, mentők, és más készenléti szolgálatok emberei érkeztek, míg a lakók, egyesek pizsamában, kijöttek a házakból megnézni, mi történt.

A rendőrség arra kérte a lakosokat, hogy videofelvételekkel, tanúvallomással segítsék munkájukat.

Paula Fletcher, a városi önkormányzat tanácsnoka úgy értesült, hogy a fegyveres zavarodott volt. A történtek nem egy bandaháború részei.

John Tory, a város polgármestere arról beszélt, hogy túlm sok ember juthat fegyverhez, mint mondta, korábban úgy gondolták, hogy egy olyan településen élnek, ahol ilyen cselekmények nem fordulnak elő, de mára ez a helyzet megváltozott.

Közben Justin Trudeau miniszterelnök Twitter-bejegyzésében fejezte ki együttérzését az áldozatokkal és hozzátartozóikkal.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×