eur:
390.7
usd:
364.07
bux:
68169.48
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Biciklis halad a fővárosi Nagykörúton kialakított ideiglenes kerékpársávon 2020. május 23-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Fürjes Balázs: üres biciklisáv, káosz a kereszteződésekben

Az államtitkár ismételten javasolja a nagykörúti sávlezárás azonnali megszüntetését, a döntés alapos szakmai előkészítését és a valódi konzultációt.

Keddtől változott a forgalmi rend a Nagykörúton. Karácsony Gergely főpolgármester közölte: a Blaha Lujza tér és a Petőfi híd között teljes mértékben kétsávossá vált az autós közlekedés, a szakaszon a parkolósávokból alakítanak ki kerékpárutakat. Hozzátette: a körút többi szakaszán marad a kétszer egysávos gépjármű-közlekedés, mert ott nem lehet együtt kialakítani a kétszer két sávot és a biciklisávot. Úgy véli, ezzel kompromisszumos megoldás született.

Fürjes Balázs Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár legújabb Twitter-posztjában ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy az iskolakezdésnél kisebb forgalomban is dugóban ülnek az autósok, a biciklisávok üresek, a kereszteződésben káosz alakult ki. A nagykörúti sávlezárás azonnali megszüntetését javasolta ismételten.

  • Wintermantel Zsolt, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatóságának Fidesz által delegált tagja hétfőn azt mondta, közlekedési káoszra kell számítani.
  • A Budapest Fejlesztési Központ vezetője, Vitézy Dávid Facebook-posztjában azt írta: fontos mérföldkő, hogy van, s immár tartósan lesz is a Nagykörúton kerékpársáv, de lényeges, hogy a villamosbarát lámpaprogram tartósan visszaálljon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×