eur:
394.47
usd:
370.38
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Combino villamos közlekedik a Nagykörúton 2017. szeptember 12-én. Forgalomba állt a hatodik, FUTÁR-rendszerrel és a biztonságosabb utazást elősegítő fedélzeti kamerarendszerrel felszerelt Combino villamos. Az eszközök telepítése folyamatos, várhatóan 2018 tavaszára mind a 40 forgalomban lévő szerelvény megjelenik az utazástervezőben, és kamerával felszerelve közlekedik majd a Nagykörúton, illetve az 1-es villamos vonalán.
Nyitókép: Bruzák Noémi

Kész a "kiegyezéses" nagykörúti bringasáv - új problémák keletkeztek

A BKK néhány ponton felvitte a járdára a kerékpársávot. A Magyar Kerékpárosklubnak volna egy ötlete ezt kijavítandó.

A Fővárosi Önkormányzat a nyár végén bejelentette, a kísérleti időszak után a nagykörúti bringasáv ügyét "kettészedi", a Blaha Lujza tértől a Margit híd felé megmarad a külső sávban létrehozott kerékpársáv, a Blahától délre viszont a gépjárműforgalom visszakapja a külső sávot, a kerékpárosoknak pedig részben a parkolósáv felszámolásával lesz majd lehetőségük haladni.

Azt is ígérték, az új rend szeptember közepére kialakul.

Igen ám, de - mint a 444.hu észrevette és megírta - a BKK több szakaszon felvitte a járdára a kerékpársávot, például

  • a Rákóczi térnél
  • a Krúdy Gyula és a Baross utca között és
  • a Corvin negyednél.

A járdára festett "sávok" ráadásul keskenyebbek lettek, mint az úttestiek, ami konfliktusforrás lehet a gyalogosok és a kerékpárral közlekedők közt.

A Magyar Kerékpárosklub már meg is szólalt az ügyben, azt kéri a fővárostól, hogy a járdára tett sávok mellett legyenek a forgalmi sávokban is piktogramok a bringázók számára, hogy a magabiztosabban közlekedők enyhítsék a járdára így eső forgalomterhelést.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×