eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pexels.com

Rég nem volt ilyen olcsó a tojás

A GVH szerint öldöklő árverseny alakult ki a kiskereskedelmi láncokban.

Az árfigyelő adatai szerint hétfőn még a 10 darabos kiszerelésben legalacsonyabb áron kapható tojás darabára 63 forint volt, ez keddre 45 forintra mérséklődött – jelezte az Index megkeresésére a Gazdasági Versenyhivatal. Ezzel egyetlen nap alatt

közel 30 százalékkal zuhant a tojás ára.

A versenyhivatal szerint mindez azt bizonyítja, hogy az árfigyelő rendszer augusztus 1-je után is „megvédi a magyar családokat az áremelkedésektől, illetve hozzájárul az árak folyamatos csökkentéséhez, ezáltal pedig az infláció letöréséhez”.

„A július elsejei indulás óta a rendszer több mint 2 százalékponttal járult hozzá az élelmiszer-infláció csökkentéséhez. Az árfigyelő rendszerben figyelt 62 termékkategóriából 53 termékkategóriában mérséklődtek a termékek átlagárai.”

A versenyhivatal közölte, hogy az arfigyelo.gvh.hu címen elérhető árfigyelőt továbbra is sokan használják. A legfrissebb adatok szerint az egyedi látogatók száma már meghaladja a 750 ezret, akik mintegy 52 millió letöltést, interakciót hajtottak végre az oldalon.

A rendszerbe napi szinten kötelesek adatokat szolgáltatni a kiskereskedelmi láncok, a GVH szerint pedig

„öldöklő árverseny alakult ki”

köztük, amire a legjobb példa a tojás árának hirtelen csökkenése.

Természetesen a korábban mesterségesen alacsonyan tartott árakhoz képest a húsok egy részért, de a cukorért is többet kértek több helyen az elmúlt napon. Vagyis visszatért a szabadpiac, lehet keresgélni, hol és mi olcsóbb – jegyzi meg a Blikk.

Mint ismert, az infláció letörése érdekében a kormány több intézkedést is hozott: bevezette az árstopokat, majd a kötelező akciózást, végül pedig megjelent a Gazdasági Versenyhivatal által működtetett árfigyelő is.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×