eur:
394.26
usd:
370.41
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
MOL Bubi kölcsönkerékpárok Budapesten, Batthyány téren 2020. március 19-én. A koronavírus-járvány miatt jelentősen csökkent a városban közlekedők száma.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Drágul a budapestiek kedvence, de legalább több lesz belőle

Fejlesztik a Mol Bubi közbringa-szolgáltatást, egyúttal emelkednek a díjai január 19-től - tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ.

Jövő év elején bővül a Mol Bubi szolgáltatási területe, újabb gyűjtőállomások létesülnek, további több száz kerékpár forgalomba állításával a duplájára nő az eszközpark a tavaly májusi induláshoz képest.

Ennek megfelelően változik a rendszer használati díja is: a havi bérlet ára januártól 1000 forint, az éves bérleté 8500 forint,

a percdíj 40 forint lesz,

a díjmentes időszak továbbra is 30 perc marad - jelezték.

A havi és éves bérlet megváltásával egyszerre két kerékpárt lehetett használni, - a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően - a második kerékpárért percdíjat számolnak fel.

A BKK célja, hogy a fővárosiak igényeit kiszolgálva a lehető legtöbb ügyfélnek váljon elérhetővé a szolgáltatás, ezért a társaság az elmúlt időszakban folyamatosan bővítette a közbringarendszert: idén 500 vadonatúj bicikli állt forgalomba, legutóbb október elején 200 új kerékpárral nőtt az állomány, és ma már 2060 közbringa áll az ügyfelek rendelkezésére - közölték.

Kitértek arra, hogy a társaság a kerékpárok száma mellett a szolgáltatási területet is folyamatosan növeli: jelenleg 178 gyűjtőállomáson lehet felvenni és leadni a kerékpárokat, a BKK tervei szerint ez a szám jövőre tovább emelkedhet.

Legutóbb a Terézvárosban adtak át négy új gyűjtőállomást, és a megújult Blaha Lujza téren is két állomás várja a felhasználókat.

A közbringarendszer a felhasználóbarát applikációnak, a könnyű regisztrációnak és a jobb kerékpároknak köszönhetően a tavaly májusi megújulás óta sorra döntötte a rekordokat, idén november közepén átlépte a 4 milliós utazásszámot - írták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×