eur:
393.11
usd:
366.53
bux:
66818.43
2024. április 25. csütörtök Márk
Budapest, 2014. május 2. Csepel gyártmányú BuBi (Budapest Bicikli) kerékpárok várakoznak a Klauzál téri gyűjtőállomás dokkolóiban.  MTVA/Váli Miklós
Nyitókép: MTVA/Váli Miklós

Minden eddigi bringás közlekedési rekord megdőlni látszik Budapesten

Naponta átlagosan 4666-an tekernek el a Bem téri számlálónál Budán. Egy év alatt 7 százaléknyi a növekedés. A Bubi is vágtat.

Nyár végén újabb csúcsok születtek a városi kerékpározás mértékében Budapesten: augusztusban kiugróan nagy biciklis forgalmat mértek a számlálók, és a Mol Bubival is rekordszámú utazás történt - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t.

Augusztusban 144 632 - napi szinten átlagosan 4666 - áthaladást regisztráltak a Bem téren, ami az eddigi legnagyobb augusztusi érték a mérések 2017-es kezdete óta. A mostani adat 7 százalékos növekedés a tavaly augusztusihoz és 15 százalékos a 2019-es, a koronavírus-járvány előtti évhez képest - közölték.

Rekordot döntöttek a nyár végére a közbringahasználók is: augusztus 31-én 14 104 regisztrált utazás történt, emellett az utolsó nyári hónapban több mint 358 ezer alkalommal vették igénybe a Mol Bubi szolgáltatását. Ez ebben az évben a második legmagasabb havi érték a júniusi, 366 ezer utazás után - írták.

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×