eur:
392.28
usd:
366.98
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Mintegy kétszáz vadonatúj Mol Bubi biciklit használhatnak mostantól a budapestiek

Emellett a Budapesti Közlekedési Központ idén további hetvenöt helyszínen épít ki kerékpárállomást, és a Podmaniczky téri gyűjtőállomást is hamarosan újra elérhetővé teszi.

Jelentősen növekszik a közösségi kerékpárok száma a fővárosban – írja a BKK közleményében. A MOL Bubi bicikliket gyártó Csepel Zrt. az elmúlt időszakban teljes kapacitással dolgozott: 190 új kerékpárt helyez forgalomba. A járművek közül több tucat már a gyűjtőállomásokon van, a többi biciklit pedig a következő napokban helyezik ki.

A közlemény szerint a bővítésekre azért volt nagy szükség, mert a közbringa-szolgáltatás a tavalyi megújulása óta hatalmas népszerűségnek örvendett a fővárosban. A Mol Bubi egymás után döntötte meg a rekordokat, májusban elérte a 2 milliós utazásszámot, azóta pedig már átlépte a 2,5 milliót is. Az elmúlt hónapokban egyre gyakrabban ment 13 ezer fölé a napi utazásszám, sőt májusban és júniusban voltak olyan napok, amikor 14 ezernél is többször használták a kerékpárokat, ami abszolút rekordnak számít.

A biciklik tárolásánál eddig többször problémát jelentett, hogy a szétszórva hagyott járművek hiányoztak a rendszerből, ami felhasználói, üzemeltetési, és városképi szempontból is gondot okozott. A BKK közleményében leírta: azért, hogy a közlekedők kizárólag a kijelölt gyűjtőállomásokon rakják le a kerékpárokat, a rendszer push üzenetben és e-mailben is figyelmezteti a felhasználókat. Amennyiben a közlekedők a gyűjtőállomáson kívül hagyják a kerékpárt, 5000 forint elszállítási díjat kell fizetni, melynek célja a helytelen használat megelőzése.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×