eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Használt nyári gumi (b) és új téli gumi egy autószervizben Pécsen 2019. október 29-én.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Készülhetnek az autósok: igencsak megdrágult a téli gumi és a felrakás is

Egy közepes minőségű téli gumiszett felszerelve több mint százezer forintba kerül.

Van olyan szerviz, ahol akár negyven százalékkal is többe kerül a téli gumi, sőt a szerelés díja is jelentősen megnőtt – írja az atv.hu. „Meglepődnek sokan, mert csak egész magas árakat tudunk mondani. Egy alsó kategóriás autó felgumizása is egy közel százezer forintba kerül” – fogalmazott Czirják István, a Cívis Kft. ügyvezetője.

A gyenge forint és az energiaárak növekedése a szervizdíjakat is megemelte, a gumi felszerelése is 10-15 százalékkal többe kerül.

Egy pécsi szervizben még a debreceni 15 százalékos emeléshez képest is nagyobb áremelésre kényszerültek. „Az óradíjaink ennél nagyobb mértékben nőttek sajnos. Az idén másodszor, most szeptember hónapban húsz százalékot kellett emelnünk az év eleji húsz százalékhoz képest, tehát

negyven százalékkal emelkedtek összességében az óradíjaink”

– mondta Gulyás Attila, az Autócity Kft. szervizvezetője.

A szakemberek azt mondják, egyre többen próbálnak átmeneti megoldást találni. Sokan keresik a négy évszakos gumikat, hogy így spóroljanak, de a szervizekben ezt senkinek sem javasolják. A cserét is érdemes mielőbb elvégeztetni, ugyanis ezzel még elkerülhető a sorban állás, amikor beköszönt majd a hideg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×