eur:
396.51
usd:
371.14
bux:
70960.28
2024. június 26. szerda János, Pál
Pumping gas at gas pump. Closeup of man pumping gasoline fuel in car at gas station. Mans hand refueling car at gas station
Nyitókép: stefanamer/Getty Images

Megszólalt a Mol a benzinárstop után

A vállalat tiszteletben tartja a kormány üzemanyag-árazásra vonatkozó döntését, és elárulta, mennyivel kevesebb a bevétele literenként.

A Mol a nagykereskedelmi benzinárstop miatt 34,5 forinttal kevesebb bevételt könyvel el literenként - közölte az olajipari vállalat.

A Mol közlése szerint tiszteletben tartják a kormány üzemanyag-árazásra vonatkozó döntését, és a kormányrendeletnek megfelelően tájékoztatják ügyfeleiket is.

Leszögezték ugyanakkor: a helyzet a világpiaci helyzetnek és a dollár-forint árfolyam alakulásának megfelelően változhat. A Brent olaj ára folyamatosan emelkedik, 2014 óta először átlépte a 100 dolláros hordónkénti árat a napokban, és a forint is jelentősen gyengült a dollárhoz képest. Mindez a nagykereskedelmi árakra is hatással van - hívta fel a figyelmet a Mol.

A vállalat ugyanakkor hangsúlyozta: ügyfeleinek, beleértve a lakossági fogyasztókat is, továbbra is zavartalanul biztosítják a 95-ös oktánszámú benzin és a dízel piaci ellátását.

A kormány hétfőtől 480 forintban maximálta az üzemanyagok nagykereskedelmi árát is, amivel hozzájárul a kiskereskedelmi benzinkutak versenyképesebb működéséhez; a kormányrendelet hétfőn jelent meg a Magyar Közlönyben. Az intézkedés célja az, hogy a kiskereskedelmi egységek ne kényszerüljenek a beszerzési ár alatt értékesíteni az üzemanyagokat, hiszen a benzinkutak már november óta legfeljebb 480 forintért adhatják a 95-ös benzin és a gázolaj literjét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 26. 13:21
×
×
×
×