eur:
395.2
usd:
371.03
bux:
65063.6
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Péntektől lesz, ahol 300 forint alatt lehet tankolni

Újabb tíz forinttal esik az üzemanyagok ár, és még nem ez a vége.

A világ nagy kőolajkitermelői március eleji találkozójukon nem tudtak megegyezni a kitermelés csökkentéséről, ráadásul Szaúd-Arábia árháborúba kezdett, és még a kereslet is jelentősen csökken, ezek miatt az olajár közel 30 éve nem látott szakadással reagált. Az olajár zuhanása a hazai üzemanyagárakra is hatással van, péntektől ismét nagy árcsökkenés jön, a benzin és a gázolaj ára is 10-10 forinttal csökken majd – írja a Portfolio.

A Mol a múlt héten két lépésben összesen 17 forinttal csökkentette a benzin árát, míg a gázolaj ára a múlt héten két lépésben 16 forinttal csökkent, ezen a héten szerdától a benzin ára újabb 20 forinttal csökkent, míg a gázolaj szerdától 15 forinttal lett olcsóbb.

A holtankoljak.hu információi szerint pénteken tovább csökken majd az üzemanyagok ára, a 95-ös benzin literenkénti átlagára bruttó 10 forinttal 318 forintra csökken, míg a gázolaj literenkénti átlagára pénteken 10 forinttal 335 forintra csökken majd. Mivel a kutakon nagy az eltérés, és jelenleg a 332 forintos átlagos ár mellett van olyan üzemanyagtöltő állomás, ahol 310 forint az E10-es benzin ára, így az újabb csökkentéssel eljön Magyarországon a 300 forint alatti benzin időszaka – az Infostart számításai szerint legalábbis lesz olyan benzinkút, ahol ennyiért adhatják majd literjét.

A most szerdától érvényes, 20 forintos csökkentés 2000 óta a legnagyobb üzemanyagár-csökkenés. A benzin ára március 11. óta összesen 47 forinttal csökkent. A gázolaj ára összesen 41 forinttal mérséklődött.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
Maga alá gyűri az EU-t a húsz éve lappangó válsága, alapvető reformok váltak égetővé

Maga alá gyűri az EU-t a húsz éve lappangó válsága, alapvető reformok váltak égetővé

Az utolsó előtti, vagy talán a legutolsó pillanatban mutatták be az Európai Bizottság kérésére megszületett belsőpiaci reformtervezetet. A 2004-es nagybővítés után két évtizeddel világosan látszik, hogy az Európai Unió versenyképességi hátrányban van Kínához, az Egyesült Államokhoz és a feltörekvő új gazdasági hatalmakhoz képest az egységes piac diszfunkcionálása miatt. A túlszabályozás, az innováció háttérbe szorulása, a rossz állami és EU-s támogatási rendszerek, valamint a versenyjog bonyolultsága miatt azonnali átalakítást sürget a Jacques Delors Intézet friss előterjesztése, hogy Európa továbbra is geopolitikai tényező maradhasson.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×