INFORÁDIÓ 
2020. február 18. kedd
Bernadett

boeing

airbus

boeing 737 max

repülőgép-gyártás

Zuhanórepülésbe fordult a Boeing

Zuhanórepülésbe fordult a Boeing

Infostart

Mínuszba fordult a Boeing rendelésállománya is április végével, a cég nyilvántartása szerint 171 darab 737-es eltűnt a könyvekből. A Jet Airways rendeléseit törölte a cég.

Az áprilist a Boeing négy rendeléssel zárta, egy meg nem nevezett vásárló rendelt tőlük 737 MAX-okat. Rendelések tekintetében az Airbus sem jeleskedett az év negyedik hónapjában, öt gép gyártására szerződtek, az Uganda Airlinesnak szállítanak le két A330-800-ast és a Lufthansa Techniknek három A350-900-ast - írja az airportal.hu.

A bruttó rendelésállomány az Airbusnál 67 darabon áll, míg egy évvel korábban csak áprilisban 68 gépet adott el, 2018 első négy hónapjában pedig összesen 136-ot. A Boeing eddig 99 repülőt adott el, szemben a tavalyi 333 példánnyal. A nettó adatsorok azt mutatják, hogy az Airbus -58, a Boeing viszont -119 repülőnél tart.

A Boeing a MAX-problémák miatt ebből a típusváltozatból nem tud szállítani, így csak 23 repülőgépet adott át áprilisban, míg az Airbus 68-at. Az év eddigi részében a Boeing 172 gépet adott át, míg tavaly ugyanilyenkor 228 elkészült gép volt a mérleg. Az Airbus 232 gépet adott át eddig, jóval többet, mint tavaly ugyanebben az időszakban, amikor 172 darab volt az egyenlegük.

A Boeing ugyanakkor az átadások szüneteltetésével nem állította le a 737 MAX gyártósort, csak csökkentette a havi gyártási kapacitást 52-ről 42-re. A MAX-okat érintő globális repülési tilalom elrendelése óta azonban a gyártó telephelyei már annyira megteltek, hogy a vadonatúj repülőgépeket elkezdték átvinni egy volt légibázisra a texasi San Antonióba.

Nyitókép: pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018