eur:
393.05
usd:
355.82
bux:
0
2024. szeptember 2. hétfő Dorina, Rebeka

Januárban csökkent a monetáris bázis

Az idén januárban a monetáris bázis értéke 172,1 milliárd forinttal 2.565,7 milliárd forintra csökkent - közölte a Magyar Nemzeti Bank az előzetes adatok alapján.

A forgalomban lévő készpénz havi átlagállománya nagyrészt a szokásos év eleji hatás következtében 122,8 milliárd forinttal 1.916,2 milliárd forintra csökkent.

Az egyéb monetáris pénzügyi intézmények bankszámlái esetében a havi átlagos állomány szintje tavaly október óta először emelkedett, 6,1 milliárd forinttal 623,7 milliárd forintra nőtt januárban.

Az egyéb monetáris pénzügyi intézmények egynapos betéteinek havi átlagállománya 55,4 milliárd forinttal 25,9 milliárd forintra csökkent.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Moszkva hadműveletet indított Vuhledár elfoglalására, ukrán dróneső zúdult Oroszországra – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Moszkva hadműveletet indított Vuhledár elfoglalására, ukrán dróneső zúdult Oroszországra – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Egyre-másra jelennek meg Telegramon a hírek arról, hogy az orosz csapatok megújították támadásaikat a donyecki Vuhledár városa ellen. Az érintett frontszakaszokon több kilométeres haladást is sikerült elérniük. Közben Kijev elsimerte, hogy nehéz a helyzet a háború fő térségében, Kelet-Ukrajnában, de kijevi részről minden szükséges intézkedést megtettek, hogy ellenálljanak a támadásoknak - közölte vasárnap Olekszandr Szirszkij, az ukrán hadsereg főparancsnoka. Vasárnap hatalmas drón- és rakétatámadást indított Ukrajna Oroszország területe ellen, elsősorban az energetikai létesítményekre mértek csapást. Több esetben sikeresen el is találták a  célpontot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×