eur:
388.99
usd:
363.57
bux:
68271.65
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Cupertino, 2016. október 27.Tim Cook, az Apple amerikai számítástechnikai cég vezérigazgatója a vállalat újdonságait bemutató rendezvényen az Apple kaliforniai központjában, Cupertinóban 2016. október 27-én. (MTI/EPA/Tony Avelar)
Nyitókép: Tony Avelar

Fura trükk van készülőben az Apple-töltőknél, dörgedelmes üzenet jött

Az Európai Unió máris fenyegető üzenetet küldött.

Hosszú ideig igyekezett az Európai Unió rászorítani az amerikai Apple-t arra, hogy a verseny érdekében ne a saját ökoszisztémájába tartozó Lightning csatlakozóját építse be a készülékeibe, hanem a világszerte használt USB-C-vel lehessen tölteni az eszközöket.

Az Apple végül beadta a derekát és közölte, hogy az Apple iPhone 15 szériától jön a változtatás. Ám mostanában igencsak sok jel mutat arra, hogy a cupertinói cégóriás ezen a szigoron is nyerni próbál.

Mint ismert, a 2012-es bevezetés óta a gyártótól, vagyis az Apple-től származó, a Made for iPhone (MFi) által tanúsított Lightning portok és csatlakozók egy apró integrált áramkört tartalmaznak, mely megerősíti a csatlakoztatott alkatrészek eredetiségét. Ha viszont ilyen chipet nem érzékel a telefon, gyakran azt a hibaüzenetet küldi, hogy "ez a tartozék nem támogatott", és nem engedi használni.

A friss hírek szerint az újonnan a telefonokba kerülő USB-C port is rendelkezni fog egy Lightning-szerű hitelesítési chippel, és szakoldalak szerint az Apple arra készül, hogy

csak a saját, MFi-eszközeivel legyenek használhatók az olyan funkciók, mint a gyorstöltés és a nagy sebességű adatátvitel.

Ez ellen szólalt fel a minap az Európai Unió a belső piacért felelős biztosa. A német Die Zeit és az AppleInsider értesülései szerint azok a készülékek, amelyek nem felelnek meg a töltőkkel szemben támasztott követelményeknek, nem kerülhetnek az Európai Unió piacára - írta a Liner. Mindez azt jelenti, hogy ha az Apple folytatja a kiszivárgott hírek szerinti tervét, miszerint korlátozza az USB-C port funkcionalitását az iPhone 15 modellekben, akkor a készülékek betiltásra kerülnek a világ egyik legnagyobb piacán.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×