eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely
Viharfelhők és eső egy napraforgótáblától fényképezve Debrecen közelében 2018. július 9-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Borongós időjárással fogadja az iskolásokat az ősz - előrejelzés

Csütörtökön kezdetét veszi szeptember, azaz a meteorológiai ősz. Sok esőt nem hoz és még a meleg sem köszön el végleg.

Csütörtökön a legtöbb helyen felhősen indul a nap, majd nagyobb eséllyel az északi megyékben szakadozhat, vékonyodhat a felhőzet nagyobb területen, ott akár többórás szűrt napsütés is lehet. Legnagyobb eséllyel hazánk délnyugati, déli felén számíthatunk időszakosan esőre, záporra. Az északi, északkeleti szél több helyen megélénkül, a Bodrogközben, Zemplénben meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22 és 27 fok között valószínű, de a tartósabban felhős, csapadékos délnyugati, déli tájakon akár 20 fok alatt is maradhat. A fővárosban 25 fok körüli maximumot mutat az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése.

Pénteken az összefüggőbb, vastagabb felhőzet keletebbre húzódik. Az ország nagy részén több órára kisüthet a nap, ugyanakkor többfelé gomolyfelhők képződnek és fátyolfelhők is lesznek az égen. Kezdetben inkább a déli, délkeleti megyékben, majd főleg a Tiszántúlon valószínű zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16 fok között várható, de a kevésbé felhős, szeles tájakon hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 19 és 25 fok között alakul.

Szombaton és vasárnap 21 és 27 fok között várhatók a maximumok, felhős és napos időszakok váltják majd egymást, helyenként záporokkal.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×