eur:
393.76
usd:
368.81
bux:
65979.83
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay

Zivataros és csendes esős országrészek is lesznek - előrejelzés

Egy okklúziós front felhőzete ér az ország fölé. Ilyen jelenség az, amikor két front összezáródik, a hidegfront utoléri a melegfrontot. Nem ez hozza azonban a zivatarokat. Azok után pedig gyorsan ismét 30 fok fölé mennek a maximumok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat azt írta a honlapján, hogy vasárnap észak felől okklúziós front felhőzete, illetve gyenge csapadékrendszere nyúlik be fölénk, mindeközben az északkeleti megyékben inkább erőteljes gomolyfelhő-képződés, valamint záporok, intenzív csapadékkal kísért zivatarok lesznek jellemzőek. A délnyugati, nyugati megyékben várható a legtöbb napsütés, és csapadéknak is arrafelé a legkisebb az esélye. Az északnyugati, nyugati szelet nagy területen kísérik erős, néhol viharos lökések. Zivatarok környezetében is megerősödhet a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 24 és 29 fok között alakul, a tartósabban csapadékos tájakon azonban több fokkal hűvösebb maradhat az idő.

Hétfő reggelre, délelőttre északkeleten is csökken a felhőzet és megszűnik a csapadék. Sok napsütés várható gomolyfelhő-képződéssel, néhol alakulhat ki zápor, a Nyugat-Dunántúlon esetleg zivatar. Többfelé megélénkül az északnyugati, északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul, de a hidegre érzékeny, szélcsendes tájakon 8, 11 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

Kedden gomolyfelhős, napos idő várható. Néhol zápor, zivatar kialakulhat. Az északi szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 14 és 19 fok között alakul, de a hidegre érzékeny tájakon 10, 13 fok is lehet. A csúcshőmérséklet 28 és 33 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×