eur:
413.97
usd:
396.53
bux:
78741.84
2024. december 23. hétfő Viktória
Nyitókép: Pixabay

Van egy csomó érv a sárgadinnye mellett

És még trükkök is akadnak, hogy hogyan ne vegyünk rosszat.

Az Ételt Csak Okosan összegyűjtött néhány érvet amellett, miért (pont) sárgadinnyét fogyasszunk, mondjuk egész nyáron.

A június végétől szeptember elejéig frissen kapható gyümölcs szénhidrát- és zsírtartalma is alacsony, illata és íze - ha jól választunk - mézédes, és a következő vitaminokban gazdag: A-, B1-, B2-, B3-, B6-, B9- és C. De tartalmaz még vasat, kálciumot és foszfort is.

Bár a héjából - görög testvéréhez hasonlóan - nehéz az érettségére következtetni, a szaglásunkra nyugodtan hagyatkozhatunk, a kocsánnyal szembeni végen kell próbálkozni. Amelyiknek nincs illata, nem szabad megvenni, régen szedték le, vagy éretlenül.

Válogatási szempontok: a méretéhez képest nehéz dinnye frissen szedett, a sérült, megnyomódott, vizenyősen foltosodott héjú dinnye már nem jó.

Hűvös helyen 5-6 napig áll el, fogyasztás előtt meg kell mosni, a hűtőben zártan kell tárolni.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: a háborút az Európai Unió elveszítette

Orbán Viktor: a háborút az Európai Unió elveszítette

Miután szombaton évzáró nemzetközi sajtótájékoztatót tartott a miniszterelnök, vasárnap este az M1-nek is interjút adott. Meglátása szerint Brüsszel nagy árat fog fizetni azért, hogy még mindig úgy gondolja, mindent az eddigiek szerint kell tovább csinálni. Ukrajnában és a világban is új realitás van, ehhez kell alkalmazkodni, Magyarország is ezt teszi a gazdasági semlegességgel és a jövő évi költségvetéssel is. "Jobban fogunk élni, de hogy szebben tudunk-e, ez a kérdés" - zárta az interjút.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.12.23. hétfő, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×