eur:
393.51
usd:
368.02
bux:
66505.36
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Időkép/YouTube

Nagy esők jönnek, jég is lehet - figyelmeztetések

Egy hullámzó frontálzóna éri el a Kárpát-medencét, melynek előterében egy légörvény is kialakul.

Kedden többnyire változóan felhős időre van kilátás, tartósabban felhős részek inkább csak az Északnyugat-Dunántúlon lehetnek. Egy átmeneti szünet után délutántól, késő délutántól ismét egyre nagyobb számban képződhetnek záporok, zivatarok.

Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére a zivatarok miatt másodfokú, felhőszakadás miatt első fokú figyelmeztetést adtak ki, míg az ország keleti részén a zivatarok miatt első fokú figyelmeztetés van érvényben.

Egyre határozottabban északira fordul a szél, és helyenként meg is erősödik. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek., nagyobb szemű jég is előfordulhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 21 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 22 és 34 fok között alakul, északnyugaton lesz hűvösebb az idő.

Szerdán általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, és sokfelé számítani kell esőre, záporra, zivatarra, nyugaton és délen nagy mennyiség összegyűlhet. Északkeleten kisebb a csapadék esélye, arrafelé a felhőzet is felszakadozhat átmenetileg. Az északi szelet sokfelé erős lökések kísérik, zivatar környezetében viharossá is fokozódhat a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 19 és 25, a keleti tájakon 26 és 31 fok között várható.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×