eur:
393.54
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay.com

Brutálisnak ígérkezik a balatoni előszezon

Egyetlen hétvége alatt 1500-an voltak a szigligeti várban, a tihanyi kompok folyamatosan járnak oda-vissza.

Az időjárás is besegített, de az első tavaszi hosszú hétvége adatai alapján a szakemberek úgy vélik, igen jó lehet az idei balatoni előszezon - derül ki a veol.hu Veszprém megyei portál, illetve a Veszprémi Napló összeállításából. A következő fokmérő a húsvéti hosszú hétvége lesz.

Futó Dániel, a füredi Silver Hotel recepciósa a márciusi hosszú hétvégét telt házasként írta le, kisgyermekes családok, osztrákok, szlovénok, szlovákok jöttek. Tihanyban is pezsgett az élet, a révből egymás után indultak a kompok Szántódra, illetve vissza, akkora volt a forgalom. Szigligeten is rekordszámú látogató volt, mintegy háromezer ember egyetlen hétvége alatt, a várban 1500-an fordultak meg.

Zakar Zelinda, a Balaton Riviéra Turisztikai Egyesület TDM menedzsere arról számolt be, hogy a tavi strandok nyitva voltak, sokan tértek be étkezni, volt lángos és hal is.

"Aki régi motoros a szakmában, az felkészül minderre, és nem okoz számára gondot az, hogy ha jó idő van, akkor jönnek a vendégek"

- tette hozzá. Szerinte a szállásadók is felkészülten várták ezt az időszakot.

Nagyon sok szolgáltató viszont inkább csak áprilisban nyit, és egyre „erősebbek” lesznek a hétvégék. Ha az időjárás is kegyes lesz hozzájuk, telt házas Balatonra számítanak a következő időszakban

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×