eur:
388.44
usd:
360.71
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Újra megnősül Helmut Kohl

Címoldalán közölte a Bild Zeitung című bulvárlap a hírt, hogy Helmut Kohl, az újraegyesítés kancellárja ismét megnősül. Az esküvőre azonban még kicsit várni kell, mert Kohlt nemrég bocsátották el a heidelbergi kórházból, és jelenleg egy szanatóriumban utókezelést kap.

A Bild Zeitung jelentése szerint a volt kancellár már korábban kifejezte házassági szándékát, a frigy megkötésében azonban egy váratlan baleset megakadályozta.

A 78 éves és meglehetősen testes Helmut Kohl néhány héttel ezelőtt ludwigsburgi házában elesett, és súlyos sérülésekkel kórházba került. Az orvosok koponyatörést észleltek, és az agyi vérzések kiküszöbölésére még a baleset éjszakáján műtétet hajtottak végre rajta, amelyből csak lassan épült fel.

Szíve választottja, a 43 éves Maike Richter közgazdász a balesetet követően szabadságot vett ki a gazdasági minisztériumban, és azóta szinte minden idejét a lábadozó Helmut Kohl mellett tölti. Így elkísérte jövendőbelijét abba a szanatóriumba is, ahol a volt kancellárt utókezelésben részesítik.

Kettejük kapcsolata már régebbi keletű: Kohl 2005-ben, négy esztendővel felesége, Hannelora halála után mutatkozott új élettársával a nyilvánosság előtt. Mint akkor mondta, az élet nagy ajándéka, hogy megismerhette az akkor alig 40 éves Maike Richtert.

Az Európai Unió megalapításának 50. évfordulóján már Maike Richter képviselte Kohlt, aki térdműtét miatt nem tudott részt venni az ünnepségen.
Helmut Kohl 1982 és 1998 között volt kancellár. Előbb a bonni kormány élén, majd Németország újraegyesítése után a már 80 millió lakosúra gyarapodott ország kormányfőjeként irányította az Európai Unió legnagyobb tagjának államügyeit.

Először 1960-ban nősült. Felesége, Hannelore egy antibiotikum-kezelés nyomán fényallergiát kapott, amely annyira elhatalmasodott rajta, hogy végül csak teljesen sötét helyiségben tudott létezni, ezért 2001-ben önkezével vetett véget életének. A házasságból két fiú született.

Hanganyag: Vincze András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×