eur:
389.34
usd:
362.72
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Nyitókép: Rawf8/Getty Images

Rosszul lett az ítélet hallatán, mentőt kellet hívni a szemkinyomó rém áldozatához

Közel két év után hirdetett ítéletet a Nyíregyházi Törvényszék a kemecsei szemkinyomó rémként elhíresült férfi ügyében.

Korábban az Infostart is beszámolt az általános felháborodást kiváltó esetről.

A Nyíregyházi Törvényszék a csütörtöki tárgyaláson nem jogerősen 20 év fegyházbüntetésre ítélte a férfit, aki megvakította volt barátnőjét tavaly februárban a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Kemecsén. A férfi a bűncselekmény napján a békülés szándékával kereste fel a sértettet, de összeszólalkoztak.

A vádlott a nőt a nyakánál fogva, a lakásától mintegy harminc méterre, a szántóföldre vonszolta, a földre dobta, és miközben az egyik kezével a nyakát fogta, a másikkal kitépte a szemgolyóit - tették hozzá.

Az áldozat elvesztette az eszméletét. Miután magához tért, sikerült felállnia és visszajutnia a házuk közelébe, közben segítségért kiabált. Egy rokona talált rá, akinek megjelenésére a vádlott elmenekült a helyszínről - jegyezték meg.

A nő kórházba került, megműtötték, a látását azonban már nem lehetett megmenteni, a sérülése maradandó fogyatékossággal gyógyult, a szemkitépés miatt fellépő fertőzésveszély közvetett életveszélyes állapotot idézett elő.

A Nyíregyházi Törvényszék az erőszakos többszörös visszaeső vádlottat életveszélyt okozó testi sértés és személyi szabadság megsértésének bűntettében találta bűnösnek - olvasható a közlésben. A bíróság ugyanakkor

felmentette a férfit a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletének vádja alól,

mert az orvosszakértői vélemény, a sértettet megtaláló tanú, illetve a vádlott vallomása alapján nem állapította meg, hogy a vádlottat ölési szándék vezérelte volna.

A tárgyaláson személyesen volt jelen az erőszakos többszörös visszaeső bűnöző áldozata, Gabriella is, akit a testvére, Róbert támogatott a bíróság épületében - írja a Blikk. A 35 éves vádlottat a debreceni börtön parancsnoki épületéből videóhíváson keresztül kapcsolták be a terembe.

Az ügyészség korábban tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre tett indítványt, a hozzátartozók és az áldozat is erre számítottak.

Ez is hozzájárulhatott a lap beszámolója szerint, hogy az ítélethirdetés után Gabriella és testvére is zokogásban tört ki. Ezután a nő epilepsziás rohamot kapott, a földre esett. Mentőt hívtak hozzá, kórházba szállították.

A határozat ellen a vádlott enyhítésért, védője elsősorban eltérő jogi minősítés megállapításáért, másodsorban enyhítésért fellebbezett, míg az ügyész fenntartotta a jogorvoslati nyilatkozattételre nyitva álló három munkanapos határidőt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×