INFORÁDIÓ
2023. március 27. hétfő
Hajnalka

piramisjáték

átverés

munka

rendőrség

Filmeket kellett nézni, de lehet, hogy tízezreket vert át a csalónak látszó cég

Filmeket kellett nézni, de lehet, hogy tízezreket vert át a csalónak látszó cég

Infostart

Egymillió-kétszázezer forintját veszítette el egy férfi, aki egy olyan vállalkohzásnak fizetet, amely munkát ígért neki. Filmeket kellett nézni, de egyszer csak felszívódtak a munkaadól.

Az RTL Híradó számolt be arról az esetről, amely finoman szólva is piramisjáték-gyanús. Egy férfi mesélt a riportban. Azt mondja, hogy tavaly november óta személyesen és online hirdetésekben is azt ígérték, internetes munkával gyorsan, sok pénzt lehet keresni, de ehhez előbb be kellett fektetni valamennyit.

„Különböző szintek voltak ebben az online munkában és tartozott hozzá egy befizetés” – mesélte a lépre csalása történetét egy székesfehérvári fiatal. A férfi 1,2 millió forintot utalt át a cégnek. Így kapta meg az ígért munkát.

„Napi szinten 10 vagy 20-25 videót kellett megnézni. Ezek többnyire ismert filmipari cégek előzetesei voltak” – mondta. Egy darabig filmenként 5 dollárt fizettek, de aztán egyszer csak eltűntek.

„Múlt hét szombaton egyik pillanatról a másikra a cég Telegram-csoportjai elkezdték magukat felszámolni. A csoporton belüli beszélgetéseket letiltották, a mentorok törölték magukat, a budapesti vezérigazgató is teljesen felszívódott” – mesélte a fiatal.

Az online munka ügyében már nyomozás indult. Úgy tudni, a különböző feljelentéseket egyesítik és az Országos Rendőrfőkapitányság vizsgálja a céget.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018