eur:
395.05
usd:
366.06
bux:
65186.32
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay.com

Filmeket kellett nézni, de lehet, hogy tízezreket vert át a csalónak látszó cég

Egymillió-kétszázezer forintját veszítette el egy férfi, aki egy olyan vállalkohzásnak fizetet, amely munkát ígért neki. Filmeket kellett nézni, de egyszer csak felszívódtak a munkaadól.

Az RTL Híradó számolt be arról az esetről, amely finoman szólva is piramisjáték-gyanús. Egy férfi mesélt a riportban. Azt mondja, hogy tavaly november óta személyesen és online hirdetésekben is azt ígérték, internetes munkával gyorsan, sok pénzt lehet keresni, de ehhez előbb be kellett fektetni valamennyit.

„Különböző szintek voltak ebben az online munkában és tartozott hozzá egy befizetés” – mesélte a lépre csalása történetét egy székesfehérvári fiatal. A férfi 1,2 millió forintot utalt át a cégnek. Így kapta meg az ígért munkát.

„Napi szinten 10 vagy 20-25 videót kellett megnézni. Ezek többnyire ismert filmipari cégek előzetesei voltak” – mondta. Egy darabig filmenként 5 dollárt fizettek, de aztán egyszer csak eltűntek.

„Múlt hét szombaton egyik pillanatról a másikra a cég Telegram-csoportjai elkezdték magukat felszámolni. A csoporton belüli beszélgetéseket letiltották, a mentorok törölték magukat, a budapesti vezérigazgató is teljesen felszívódott” – mesélte a fiatal.

Az online munka ügyében már nyomozás indult. Úgy tudni, a különböző feljelentéseket egyesítik és az Országos Rendőrfőkapitányság vizsgálja a céget.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×