eur:
393.55
usd:
367.68
bux:
66076.82
2024. április 23. kedd Béla

Szabadulhat Szegedről a leghírhedtebb sorozatgyilkos

Rövidesen szabadulhat a börtönből Magda Marinko, de a többszörös gyilkos mégsem kerülhet szabadlábra.

Magda Marinko elvileg januárban szabadulhat a szegedi Csillag börtönből, mert a férfit életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték, aminek az alsó határa 25 év. Ezért – ahogyan az Bene Lászlóval, a skálás gyilkossal is történt – korántsem biztos, hogy kiengedik, hiszen a bíró dönthet a büntetés meghosszabbításáról, ha úgy ítéli meg, hogy még mindig veszélyes a társadalomra.

Ráadásul Marinko ügyében két ítélet is született, az egyik Magyarországon, a másik pedig az akkori Jugoszláviában. Magyarországon csak az itt elkövetett bűncselekmények miatt ítélték el, a szabadkai és palicsi gyilkosságokért viszont nem. Azokért halálra ítélték, és kérték is a kiadatását, de Magyarországon nem adhatta ki olyan országnak, ahol kivégezhetik. Azóta már Szerbiában sincs halálbüntetés, így ha ki is engednék a börtönből, nem az utcára kerülne, hanem át kell adni majd a szerb hatóságoknak - írja a Délmagyar.

Magda Marinko 1993. január 24-én a vajdasági Szabadkán a város egyik ismert ékszerészét akarta bűntársával kirabolni, de a bejárónő felriadt a betörők keltette zajokra, és Marinko lelőtte. 1993. december 19-én egy kereskedőt, a feleségét és egy vendégüket ölte meg Magda Marinko bandája. A gyilkos ezután még Orosházán is lecsapott, sőt sokak szerint a szegedi Z. Nagy családdal is ő végzett, ezzel azonban végül nem vádolták meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×