eur:
396.27
usd:
367.3
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Adózás elől szökik a francia sztár

A francia énekes, Johnny Hallyday Svájcba készül, hogy ne kelljen hazájában adót fizetnie. A zenész Nicolas Sarkozy kampányában is részt vett.

A belga születésű francia sztár azért tervezi a költözést, mert amennyiben Svájcban tölt évente hat hónapot és még egy napot, akkor jelentős adókedvezményekben részesül, vagyis mentesül az igen magas francia adók befizetése alól.

Hallyday költözése politikai viharokat is kavart, hiszen a 63 éves énekes lelkes támogatója Nicolas Sarkozynek, a francia jobboldal elnökjelöltjének.

A baloldal megjegyezte: Hallyday nagyszerű útját választotta, hogy a jelenleg még belügyminisztert, a gaulle-ista párt jelöltjét támogassa.

Jacques Chirac, aki 1997-ben Hallydayt a francia Becsületrend lovagkeresztjével tüntette ki, elmondta: nagyra tartja az énekest mint barátot és művészt, de sajnálja, hogy állampolgárként így viselkedik.

Sarkozy, akivel Hallyday szeptemberben még többször kampányolt a politikussal - nem nyilatkozott az ügyben.

Címlapról ajánljuk

A magyar szakszövetség tiltakozik Hámori Luca negyeddöntős ellenfele miatt

A MÖSZ a Magyar és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál is hivatalos levélben fog tiltakozni, amiért Hámori Lucának a tavalyi világbajnokságról magas tesztoszteronszintje miatt kizárt algériai Imane Heliffel kell összecsapnia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×