eur:
396.21
usd:
370.48
bux:
70871.28
2024. június 26. szerda János, Pál
Karácsony Gergely, Vitézy Dávid
Nyitókép: Facebook/Vitézy Dávid

Vitézy Dávid: a vetélytársaim is inspirálódtak a programomból

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony Gergely sok olyan ígéretet tett, amit végül nem teljesített. Arról is beszélt egy interjúban, hogy nem egyeztet senkivel a Fidesz és a kormány döntéshozói közül, csak a saját kampányára koncentrál. Arra pedig büszke, hogy a vetélytársai is kölcsönvettek már a programjából.

Vitézy Dávid az ATV Egyenes Beszéd című műsorában határozottan cáfolta, hogy visszalépne Szentkirályi Alexandra javára a főpolgármester-választáson. Az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület által támogatott főpolgármester-jelölt közölte: azért indult el, mert hisz benne, hogy tud nyerni, és úgy gondolja, jobban tudná vezetni Budapestet, mint Karácsony Gergely.

Mint fogalmazott, az elmúlt időszakban nem egyeztetett senkivel a Fidesz és a kormány döntéshozói testületéből, nincs kapcsolatban kormánypárti politikusokkal és arról is beszélt, hogy

szerinte egyedül neki van esélye nyerni Karácsony Gergellyel szemben.

Az atv.hu hétfőn arról írt, hogy legkésőbb a szombati Békemenetig eldől, visszalép-e a Fidesz–KDNP jelöltje, Szentkirályi Alexandra a főpolgármesteri tisztségért zajló versenytől. Ezzel kapcsolatban Vitézy Dávid azt mondta, „fogalmam sincs, hogy mit és miért csinálnak”. Szentkirályi Alexandra egyébként az Index kérdésére hírlapi kacsának nevezte, hogy fontolgatja a visszalépését. Mint mondta, szóba sem került ilyen elképzelés, azon dolgoznak, hogy „Karácsony Gergely és főnöke, Gyurcsány Ferenc végre távozzon a Városházáról, és Budapest új fejezetet nyithasson”.

Vitézy Dávid az ATV műsorában élesen kritizálta Karácsony Gergelyt, akiben elmondása szerint csalódott, mert szerinte a Fővárosi Önkormányzat lényegesen kevesebbet költött útfelújításokra, mint korábban, és úgy látja, hogy

a főpolgármester sok olyan ígéretet tett, amit végül nem teljesített, pedig megvolt erre a lehetősége.

Mint fogalmazott, azt nem lehet számon kérni a főpolgármesteren, hogy miért nem épített új metrót, mert ahhoz kormányzati támogatás mellett uniós források is szükségesek, azt viszont kifogásolja, hogy „kisebb dolgokban sem tudott előrelépni”.

Vitézy Dávid arra is kitért, hogy úgy vette részre, Szentkirályi Alexandra és Karácsony Gergely is „inspirálódott” a programjából, aminek alapvetően örül. Hozzátette: az ő versenybe való beszállásáig alig volt szó a rendészeti, közbiztonsági viszonyokról a budapesti közösségi közlekedést illetően, és örömteli fejleménynek tartja, hogy végre ezek a témák is megjelentek a közbeszédben.

Címlapról ajánljuk
Eldőlt, ki lesz a következő NATO-főtitkár

hivatalos
Eldőlt, ki lesz a következő NATO-főtitkár

A NATO döntéshozó szerve, az Észak-atlanti Tanács szerdán úgy határozott, hogy Mark Rutte leköszönő holland miniszterelnököt nevezi ki a NATO következő főtitkárának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×