eur:
396.3
usd:
369.73
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Budapest, 2024. május 10.Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület által támogatott főpolgármester-jelölt beszédet mond programbemutató rendezvényén a Csepel Művek területén 2024. május 10-én.
Nyitókép: MTI/Purger Tamás

Vitézy Dávid: új Duna-parti sétányokra lenne szükség a külső kerületekben

Új gyalogos- és kerékpároshidakat is létrehozna a Duna-part megközelíthetőségének javítása érdekében a főpolgármester-jelölt.

A Duna-part nehezen megközelíthető a főváros külső kerületeiben, ezért ott új sétányokra, valamint gyalogos- és kerékpároshidakra van szükség – mondta a közösségi oldalára feltöltött videójában Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt.

Mint fogalmazott, jelenleg Újbudán, a Kopaszi-gátnál ér véget az a része a Duna-partnak, ameddig el lehet menni gyalog. Úgy véli, folytatni kellene a gyalogos útvonalak kiépítését legalább a Galvani-hídig, sőt szerinte akár még tovább is lehetne vezetni – több kilométeren keresztül – egy parti sétányt Újbudán.

Vitézy Dávid hozzátette: Budapest külső kerületeiben „óriási hiány van” megközelíthető Duna-partokból, miközben ahol le lehet jutni a folyóig, ott „imádják az emberek a víz közelségét”, ahol lehet pihenni, iszogatni, társalogni.

„Jó lenne, ha Budapesten a külső kerületekben is sokkal több helyen lehetne megközelíteni a Duna-partot”

– jegyezte meg az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért egyesület főpolgármester-jelöltje.

Ennek megfelelően főpolgármesteri programjában többek közt szerepel a Duna-parti sétányok meghosszabbítása a főváros külső kerületeiben, a Duna-part megközelíthetőségének javítása, valamint olyan új, kisebb gyalogos- és kerékpároshidak létrehozása, mint amilyenek például a soroksári Molnár-szigetnél, az Óbudai-szigetnél vagy a Margit-szigetnél vannak.

Vitézy Dávid szerint ezek a hidak segítenék, hogy összefüggő gyalogos kerékpáros útvonalak vezessenek mindkét Duna-parton. „A rakpartok felszabadítása nemcsak a Belvárosról szól, hanem Budapest egészéről” – tette hozzá a politikus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×