eur:
391.93
usd:
359.33
bux:
72253.66
2024. július 13. szombat Jenő
Budapest, 2024. május 10.Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület által támogatott főpolgármester-jelölt beszédet mond programbemutató rendezvényén a Csepel Művek területén 2024. május 10-én.
Nyitókép: MTI/Purger Tamás

Vitézy Dávid: új Duna-parti sétányokra lenne szükség a külső kerületekben

Új gyalogos- és kerékpároshidakat is létrehozna a Duna-part megközelíthetőségének javítása érdekében a főpolgármester-jelölt.

A Duna-part nehezen megközelíthető a főváros külső kerületeiben, ezért ott új sétányokra, valamint gyalogos- és kerékpároshidakra van szükség – mondta a közösségi oldalára feltöltött videójában Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt.

Mint fogalmazott, jelenleg Újbudán, a Kopaszi-gátnál ér véget az a része a Duna-partnak, ameddig el lehet menni gyalog. Úgy véli, folytatni kellene a gyalogos útvonalak kiépítését legalább a Galvani-hídig, sőt szerinte akár még tovább is lehetne vezetni – több kilométeren keresztül – egy parti sétányt Újbudán.

Vitézy Dávid hozzátette: Budapest külső kerületeiben „óriási hiány van” megközelíthető Duna-partokból, miközben ahol le lehet jutni a folyóig, ott „imádják az emberek a víz közelségét”, ahol lehet pihenni, iszogatni, társalogni.

„Jó lenne, ha Budapesten a külső kerületekben is sokkal több helyen lehetne megközelíteni a Duna-partot”

– jegyezte meg az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért egyesület főpolgármester-jelöltje.

Ennek megfelelően főpolgármesteri programjában többek közt szerepel a Duna-parti sétányok meghosszabbítása a főváros külső kerületeiben, a Duna-part megközelíthetőségének javítása, valamint olyan új, kisebb gyalogos- és kerékpároshidak létrehozása, mint amilyenek például a soroksári Molnár-szigetnél, az Óbudai-szigetnél vagy a Margit-szigetnél vannak.

Vitézy Dávid szerint ezek a hidak segítenék, hogy összefüggő gyalogos kerékpáros útvonalak vezessenek mindkét Duna-parton. „A rakpartok felszabadítása nemcsak a Belvárosról szól, hanem Budapest egészéről” – tette hozzá a politikus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Jó napot zártak az amerikai tőzsdék

Tegnap az amerikai inflációs adatok közlését követően egy nagyobb profitrealizálás vette kezdetét Amerikában, az esést a Nasdaq vezette: a főként technológiai cégeket tömörítő index több mint 2 százalékot zuhant.Ezt követően Ázsiában is főként estek a tőzsdék: az esést a jappán Nikkei vezette. Ennek ellenére Európában jó hangulatban telik a kereskedés, a vezető indexek erősödnek, és a BUX is felfelé vette az irányt, délután pedig már Amerikában is emelkednek a tőzsdék a csütörtöki esést követően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×