eur:
394.33
usd:
370.16
bux:
65125.52
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: police.hu

Az első jó tapasztalatok után sokan bedőltek a csalóknak, másfél milliárdos a kár

Piramisjáték volt a filmézéses "biznisz", a hiszékeny emberek összességében másfél milliárd forintot "buktak".

Napi 10, 20 vagy 25 filmelőzetes-videót kellett megnézni azért, hogy pénzhez (videónként 5 dollárhoz, mai árfolyamon 2000 forinthoz) jusson az ember. Mint mostanra kiderült, ez a lehetőség sokaknak megtetszett, ám átverés volt. Ráadásul a belépéshez azonban pénzt kellett befizetni: 50 ezer forinttól akár 2,5 millió forintig terjedő összegeket - a résztvevők számára még ez sem volt gyanús.

Voltak, akiket a közösségi oldalas hirdetések vonzottak be, de a szervezet tagjai előadásokon is toboroztak, amelyeken az egyik legnagyobb amerikai filmstúdió nevét használták csaliként - számolt be róla az rtl.hu. A tévécsatornának korábban a "beszervező" események egyik előadója is nyilatkozott, azt állítva, hogy a szervezők őt is becsapták.

A riport szerint tavaly márciusban apadt el a pénz és a szervezet vezetői eltűntek. A károsultak úgy tudják, Németországból indult az átverés.

A rendőrök szerint a csalóknak legalább 4000 áldozata van, az eddig összesített károk mértéke közelít a 1,5 milliárd forinthoz

Az ügyben összesen 192 feljelentés érkezett.

Egy múlt heti akcióban 11 embert is elkaptak a rendőrök amellett, hogy csaknem 10 millió forint értékben járműveket és elektronikai eszközöket foglaltak le, három ingatlant pedig zár alá vettek - közölte Szabó Imre Richárd, a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az RTL úgy tudja, hogy az elfogott emberek többségét számlanyitások miatt pénzmosással gyanúsítják.

Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×