eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: facebook/ MÁV

Tisztul a kép bérletügyben: mindenhol mindegyik fajta kapható lesz

Március 1-jén, vagyis jövő pénteken indul a magyar helyközi közlekedés új tarifarendszere. A kormány, a főváros és a közlekedési cégek megállapodása alapján a BKK is árulni fogja a vármegye- és országbérleteket, miként a MÁV és a Volánbusz pénztáraiban is meg lehet majd venni a Budapest-bérleteket.

Jövő péntektől immár a BKK járatain is elfogadják a Pest vármegyei és az országbérleteket is, a Budapest-bérlet pedig továbbra is érvényes lesz a MÁV, a HÉV és a Volánbusz járatain a főváros határain belül, ráadásul a korábbinál olcsóbban.

A fővárosi közgyűlés jövő szerdán dönt a megállapodásról, de az új rendszerre való átállás technikai előkészületei már javában zajlanak - erről Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes adott tájékoztatást az InfoRádiónak.

"A vármegyebérleteket árulni fogjuk, de az országbérletet is, minden csatornán. Ebben állapodtunk meg. A MÁV is árulni fogja a mi termékünket. Ebben folyamatosan munka, és március 1-jéig végezni fog a BKK ezzel. Én azt gondolom, hogy még talán előtte is pár nappal is. Fontos, hogy a jövő heti közgyűlés fogadja el azt a szerződést, amely az Építési és Közlekedési Minisztérium, a főváros, a BKK és a MÁV-Volán, illetve cégei között köttetik, amely az utolsó pontot is rárakja erre a vitára, és végre lehet abban az új rendszerben használni kölcsönösen egymás közösségi közlekedési eszközeit" - foglalta össze.

Az automaták központiak lesznek, és szeretnék, ha minden a BudapestGO appon keresztül is elérhető lenne. Ennek a fejlesztése is hamarosan lezárul.

A legfontosabb tudnivalókról a MÁV-Volán csoport, a már mindenki számára elérhető www.ujtarifa.hu weboldalon ad tájékoztatást.

A teljes árú vármegyebérlet 9450 forintba, a tanuló vármegyebérlet pedig 945 forintba kerül.

Ha Pest vármegyére váltják meg, akkor ezt márciustól Budapesten, a BKK járatain is elfogadják. Ugyanez vonatkozik az országbérletre is, amely 18 900 forintba, míg a tanuló országbérlet 1890 forintba kerül. A havi Budapest-bérlet ára március 1-jétől 8950 forintra csökken, de az éves, illetve a negyedéves bérletek is olcsóbbak lesznek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×