eur:
392.91
usd:
366.3
bux:
66797.48
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: facebook/ MÁV

Tisztul a kép bérletügyben: mindenhol mindegyik fajta kapható lesz

Március 1-jén, vagyis jövő pénteken indul a magyar helyközi közlekedés új tarifarendszere. A kormány, a főváros és a közlekedési cégek megállapodása alapján a BKK is árulni fogja a vármegye- és országbérleteket, miként a MÁV és a Volánbusz pénztáraiban is meg lehet majd venni a Budapest-bérleteket.

Jövő péntektől immár a BKK járatain is elfogadják a Pest vármegyei és az országbérleteket is, a Budapest-bérlet pedig továbbra is érvényes lesz a MÁV, a HÉV és a Volánbusz járatain a főváros határain belül, ráadásul a korábbinál olcsóbban.

A fővárosi közgyűlés jövő szerdán dönt a megállapodásról, de az új rendszerre való átállás technikai előkészületei már javában zajlanak - erről Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes adott tájékoztatást az InfoRádiónak.

"A vármegyebérleteket árulni fogjuk, de az országbérletet is, minden csatornán. Ebben állapodtunk meg. A MÁV is árulni fogja a mi termékünket. Ebben folyamatosan munka, és március 1-jéig végezni fog a BKK ezzel. Én azt gondolom, hogy még talán előtte is pár nappal is. Fontos, hogy a jövő heti közgyűlés fogadja el azt a szerződést, amely az Építési és Közlekedési Minisztérium, a főváros, a BKK és a MÁV-Volán, illetve cégei között köttetik, amely az utolsó pontot is rárakja erre a vitára, és végre lehet abban az új rendszerben használni kölcsönösen egymás közösségi közlekedési eszközeit" - foglalta össze.

Az automaták központiak lesznek, és szeretnék, ha minden a BudapestGO appon keresztül is elérhető lenne. Ennek a fejlesztése is hamarosan lezárul.

A legfontosabb tudnivalókról a MÁV-Volán csoport, a már mindenki számára elérhető www.ujtarifa.hu weboldalon ad tájékoztatást.

A teljes árú vármegyebérlet 9450 forintba, a tanuló vármegyebérlet pedig 945 forintba kerül.

Ha Pest vármegyére váltják meg, akkor ezt márciustól Budapesten, a BKK járatain is elfogadják. Ugyanez vonatkozik az országbérletre is, amely 18 900 forintba, míg a tanuló országbérlet 1890 forintba kerül. A havi Budapest-bérlet ára március 1-jétől 8950 forintra csökken, de az éves, illetve a negyedéves bérletek is olcsóbbak lesznek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×