eur:
393.41
usd:
363.17
bux:
65941.05
2024. február 29. csütörtök Elemér
Donáth Anna, a Momentum elnöke, a párt európai parlamenti képviselője, miután leadta szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a XI. kerületi Kelenvölgyi Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án.
Nyitókép: MTI/Demecs Zsolt

Donáth Anna: nincs több Gyurcsány Ferenccel közös lista

A Momentum EP-képviselője azt mondta, már tavaly is "csak befogott orral" volt képes egy listán szerepelni a DK elnökével, ezt többé nem vállalná.

A választói akarat kényszerítette ki 2022-ben, hogy közös listán induljanak az ellenzéki pártok, mert azt hitték, így érhető el a kormányváltás, de ez tévedés volt - mondta Donáth Anna a Szabad Európának adott interjújában. Az Index összefoglalójában azt írja, ők levonták a konzekvenciákat az eredményből, és arra jutottak, hogy előbb az ellenzéket kell megújítani ahhoz, hogy le lehessen győzni a Fideszt a választáson.

A Momentum EP-képviselője korábban azt írta egy publicisztikájában, hogy a kormányváltás legnagyobb akadályának Gyurcsány Ferencet és a Demokratikus Koalíciót tartja, mert szerinte a hazugság kultúráját képviselik az ellenzéken belül. Ezúttal úgy nyilatkozott a DK elnökéről a friss interjúban, hogy tavaly áprilisban is csak „befogott orral” szerepelt egy listán Gyurcsány Ferenccel, de a jövőben biztosan nem indul vele közösen.

Elmondta, a Momentum most egy olyan szövetség megépítésén munkálkodik, amelyhez azok a pártok, politikusok és civil szervezetek is csatlakozni tudnak, amelyek egy

DK-mentes ellenzéket

szeretnének. Arra a kérdésre viszont, hogy az önkormányzati választáson is külön kívánnak-e indulni, Donáth úgy felelt, hogy az országos és a helyi politika elkülönül egymástól. Példaként említette Szombathelyt, ahol szerinte a helyi DK-s alpolgármester nagyon jó munkát végez, ezért támogatja őt a Momentum, függetlenül attól, hogy milyen párt tagja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.29. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
A szemünk előtt robbant be egy ingatlanpiaci krízis

A szemünk előtt robbant be egy ingatlanpiaci krízis

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A műsor első részében a kereskedelmi ingatlanpiaccal foglalkozunk, a szektor irodai szegmense ugyanis már-már válságjeleket mutat, ami persze az épületeket finanszírozó bankszektor számára sem túl jó hír. A témáról Futó Pétert, a Portfolio ingatlanpiaci elemzőjét kérdeztük. Az adás második részében azokra a kérdésekre keressük a választ, hogyha valaki lakásvásárlás előtt áll, akkor érdemes-e kivárnia jobb piaci- és kamatkondíciókban reménykedve, ha pedig úgy dönt, hogy ingatlant vesz, milyen hitelekre számíthat. Ezzel kapcsolatban Palkó István, a Portfolio vezető pénzügyi elemzője volt a vendégünk. Mai mindkét megszólalónk, és több neves hazai szakértő is ott lesz március 5-én 17.30-kor a Portfolio online klubrendezvényén, ahol a lakáspiac lesz a téma. A részvétel a Portfolio Signature-program előfizetői számára érhető el, nekik viszont ingyenes, további részletek ide kattintva érhetők el.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×