eur:
389.35
usd:
363.6
bux:
68049.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Donáth Anna, a Momentum elnöke, a párt európai parlamenti képviselője, miután leadta szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a XI. kerületi Kelenvölgyi Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án.
Nyitókép: MTI/Demecs Zsolt

Donáth Anna: nincs több Gyurcsány Ferenccel közös lista

A Momentum EP-képviselője azt mondta, már tavaly is "csak befogott orral" volt képes egy listán szerepelni a DK elnökével, ezt többé nem vállalná.

A választói akarat kényszerítette ki 2022-ben, hogy közös listán induljanak az ellenzéki pártok, mert azt hitték, így érhető el a kormányváltás, de ez tévedés volt - mondta Donáth Anna a Szabad Európának adott interjújában. Az Index összefoglalójában azt írja, ők levonták a konzekvenciákat az eredményből, és arra jutottak, hogy előbb az ellenzéket kell megújítani ahhoz, hogy le lehessen győzni a Fideszt a választáson.

A Momentum EP-képviselője korábban azt írta egy publicisztikájában, hogy a kormányváltás legnagyobb akadályának Gyurcsány Ferencet és a Demokratikus Koalíciót tartja, mert szerinte a hazugság kultúráját képviselik az ellenzéken belül. Ezúttal úgy nyilatkozott a DK elnökéről a friss interjúban, hogy tavaly áprilisban is csak „befogott orral” szerepelt egy listán Gyurcsány Ferenccel, de a jövőben biztosan nem indul vele közösen.

Elmondta, a Momentum most egy olyan szövetség megépítésén munkálkodik, amelyhez azok a pártok, politikusok és civil szervezetek is csatlakozni tudnak, amelyek egy

DK-mentes ellenzéket

szeretnének. Arra a kérdésre viszont, hogy az önkormányzati választáson is külön kívánnak-e indulni, Donáth úgy felelt, hogy az országos és a helyi politika elkülönül egymástól. Példaként említette Szombathelyt, ahol szerinte a helyi DK-s alpolgármester nagyon jó munkát végez, ezért támogatja őt a Momentum, függetlenül attól, hogy milyen párt tagja.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×