eur:
390.59
usd:
366.39
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Donáth Anna, a Momentum elnöke, a párt európai parlamenti képviselője, miután leadta szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a XI. kerületi Kelenvölgyi Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án.
Nyitókép: MTI/Demecs Zsolt

Nekiment Donáth Anna a DK-nak, szerinte nincs hitele az ellenzéknek

Donáth Anna, a Momentum Mozgalom európai parlamenti képviselője a párt vasárnapi küldöttgyűlésén szólalt fel.

Donáth Anna beszédét azzal kezdte, hogy felidézte a Momentum kezdeteit, és elmondta: “ahogy akkor is igaz volt, most is igaz: ennek az országnak egy új politikai generációra van szüksége, ami egy új politikai kultúrát teremt”.

Donáth szerint a kormányváltáshoz három feltételre van szükség: a kormánnyal elégedetlen többségre, kormányzóképes ellenzékre, és hitelességre - olvasható a párt közleményében.

"Sajnos az elmúlt évtizedben, évtizedekben a magyar választók hozzászoktak ahhoz, hogy a politikusok hazudnak. Hülyének nézik őket. Ezért nincs kormányváltás. Fájó kimondani, de nincs hitele ma az ellenzéknek" - fejtette ki nézeteit. Meglátása szerint ennek két oka van: "az egyik maga a Fidesz, amely 13 éve számolatlanul költi a pénzt az ellenzék lejáratására, a hitelének a rombálására. A másik viszont a Demokratikus Koalíció, és annak elnöke".

"A DK-nak és elnökének pedig lett volna lehetősége az elmúlt bő évtizedben tisztára mosni a saját nevét és hitelét. De azt látjuk, hogy nemhogy a korábbi hibákért nem vállalják a felelősséget, de újra és újra elkövetik ugyanazokat. Hazugsággal kampányolnak, és a kritikára fittyet hányva tévedhetetlennek hitetik magukat. Ez a politikai szcéna a hazugság kultúrája. Ez az, amivel a Fidesz hatalmon tartja magát 13 éve. Ez az, ami ellen mi, momentumosok megalakultunk" - idézte a közlemény a politikust.

Donáth Anna szerint

a Demokratikus Koalíció épp az ellenzéki térfélnek a gúzsba kötésén dolgozik.

"Aktív szerepet vállaltak a Jobbik feldarabolásában, elszívták a MSZP szavazóit, az LMP-t már saját KDNP-jükké tetté. Budapesten pedig Karácsony Gergelyt is sarokba szorították" - fejtegette.

Úgy értékelte, hogy a Momentum Mozgalom az "utolsó mohikán", aki megakadályozhatja, hogy a teljes ellenzék "eldékásodjék", és ezzel hosszú időre elvesszen a kormányváltás esélye. "Ez a mi küldetésünk" - jelentette ki.

A Momentumnak az a célja, hogy 2024-ben az önkormányzati választáson minden településen és minden budapesti kerületben egy közös ellenzéki jelölt álljon ki a Fidesz jelöltje ellen. "De nem válunk cinkossá abba, hogy az ellenzék olyan közös jelölteket indítson, akik nem felelnek meg a kormányváltáshoz szükséges politikai kultúra minimumelvárásainak" - mondta, ezzel indokolva, hogy nemrég például Zuglóban előválasztást kértek, ugyanis szerintük Rózsa András "hitelesebb képviselője az igazság kultúrájának", mint a jelenlegi polgármester.

Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×