eur:
389.77
usd:
363.3
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Forgalmi dugó Budapesten, a Hungária körúton 2017. november 27-én. A kínai miniszterelnök látogatása és a Kína-Kelet-Közép-Európa (KKE) csúcstalálkozó miatt forgalomkorlátozásokat vezettek be a fővárosban.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Végre színt vallottak a dugódíj hazai bevezetéséről

Megosztó dolog lenne egy újabb sarc, de túlzás lenne állítani, hogy ne lennének támogatói – derül ki Pulzus Kutató felméréséből.

Mivel a 4-es metrót uniós pénzből finanszírozták, ezért cserébe az EU azt kérte a fővárostól, hogy a belvárosban autózókat szoktassák át a tömegközlekedésre. Erre lett volna válasz a dugódíj. Az autósok nagy része azonban ellene volt ennek az elképzelésnek, erre hivatkozva a kormány törvényben tiltotta meg a dugódíj bevezetését.

Azóta többször napirendre került a kérdés, legutóbb Lázár János építési és közlekedési miniszter beszélt pozitívan a dugódíjról, de később hozzátette, kellene még néhány feltételnek teljesülnie ahhoz, hogy Budapesten dugódíj bevezetéséről lehessen beszélni.

A Pulzus Kutató az economx.hu megbízásából arra kereste a választ, az emberek támogatnák-e a dugódíj bevezetését Budapesten, majd fokozatosan a nagyobb városokban. Az ezer fő megkérdezésével végzett kutatás eredménye azt mutatja, hogy

a válaszadók 40 százaléka nem támogatná, 27 százalék Budapest mellett más nagyvárosokban is támogatná a bevezetést, és 16 százalék a fővárosra korlátozná.

Az ellenzők között messze a nők vannak többségben, a dugódíj támogatói között ezzel szemben a férfiak vannak nagyobb arányban. Az ellenzők körében a 60 éves vagy idősebb korosztály van némi többségben, őket pedig a fiatalabb korosztály követi, viszonylag szorosan.

A dugódíj legtöbb híve megyeszékhelyeken lakik, de a megkérdezettek fele azt is inkább Budapestre képzelné el. A fővárosi támogatók nagy többsége pedig a többi nagyvárosra is kiterjesztené.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jerome Powell a Fed kamatdöntése után: magasan maradnak a kamatok

Jerome Powell a Fed kamatdöntése után: magasan maradnak a kamatok

Az amerikai jegybank magyar idő szerint este 8-kor tette közzé kamatdöntését, amelyből kiderül, hogy a jegybank nem módosította az irányadó rátát. Mindjárt a közlemény első mondatában reagáltak viszont az inflációcsökkenés elakadására. Jerome Powell elnök ezekben a percekben tart sajtótájékoztatót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×