eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Rendőrségi kordon egy robbantás helyszíne közelében Esztergom külterületén 2023. szeptember 21-én. Az előző nap rendőri intézkedés közben egy körözés alatt álló férfi - az elsődleges információk alapján - szándékosan gázrobbanást idézett elő egy bűnügyi akció során. A robbantás következtében a Terrorelhárítási Központ egyik munkatársa életét vesztette, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Friss hírek az esztergomi robbantásban megsérült tűzoltók állapotáról

Lapértesülés szerint három sérült tűzoltó hagyhatta el a kórházat az esztergomi halálos robbantás után.

A Magyar Nemzet kórházi forrásokból úgy tudja, hogy a tűzoltók ugyan nyolc napon túl gyógyuló töréseket szenvedtek, ám nincs szükségük további kórházi kezelésre. A robbanásban megsérült kommandósok állapota is jelentősen javult.

A legnagyobb javulás az intenzív osztályon ápolt kommandós állapotában van.

A lap azt írja, hogy a teljes felépülésig még hosszú az út, a robbanás és az általa kiváltott repeszhatás ugyanis beton-, tégla- és fatörmeléket zúdított a rendőrökre, ez okozott súlyos sérüléseket.

A cikkben arról is beszámolnak, hogy az elkövetkezendő hónapok során a protokoll szerint a testi felépülés mellett a lelkire is komoly hangsúlyt fektetnek majd, gyakori ugyanis, hogy poszttraumás stressz szindróma alakul ki. Ezek között lehet a gyakori a düh mellett a tehetetlenség, az önvád érzésének megjelenése. A váratlanul felbukkanó emlékek a nap bármely szakaszában és bárhol lecsaphatnak az érintettekre

Címlapról ajánljuk

A NATO-tagság ígérete helyett mást kínál Ukrajnának Csehország

„Csehország kétoldalú biztonsági megállapodást készít elő Ukrajnával, amelyet májusban vagy júniusban köthetnek meg” – jelentette be Petr Pavel cseh köztársasági elnök a Vilniusban tartott Három Tenger Kezdeményezés csúcstalálkozón. A szlovák külügyminiszter megerősítette, hogy Robert Fico kormánya támogatja az Ukrajna által kezdeményezett júniusi békekonferenciát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Odacsaptak a nagy fémtőzsdéknek az amerikaiak és a britek, ami az oroszoknak fájhat

Odacsaptak a nagy fémtőzsdéknek az amerikaiak és a britek, ami az oroszoknak fájhat

Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság kormánya péntek éjjel kemény oroszellenes szankciós lépésről döntött: nem fogadhat be új kontraktusokat Oroszországból származó alumíniumra, rézre és nikkelre a világ két legnagyobb fémpiaca, a Londoni Fémtőzsde (London Metal Exchange, LME) és a származtatott árutőzsdei termékeket forgalmazó Chicago Mercantile Exchange (CME).

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×