eur:
389.51
usd:
363.15
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Rendőrök egy robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án. Az M1 értesülése szerint egy rendőr meghalt, miközben intézkedtek egy családi háznál, ahol a fenyegető - az eddigi információk szerint - felrobbantott egy ismeretlen tárgyat. A robbantás során 6-7 ember sérült meg súlyosan. Az M1 tudósítója úgy értesült, hogy a robbantásban maga a robbantó is meghalt.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ambrus Attila az esztergomi robbantóról: "a srácnak komoly gondjai voltak”

A "Viszkis" családja néhány száz méterre lakik a szerdai, tragédiával végződött eset helyszínétől.

Az esztergomi robbantó, aki egy gázpalack felrobbantásával megölt egy rendőrt és 8 másik embert megsebesített, Ambrus Attila szomszédságában lakott. A szerda esti tragédiában ketten – egy TEK-es és az elkövető – meghaltak, több rendőr, tűzoltó pedig megsérült. A körözés alatt álló férfi szándékosan gázrobbanást idézett elő, amikor a TEK – többórás tárgyalás után – behatolt a házába. A környékbeliek, illetve az ismerősei egyaránt agresszív "őrültként" jellemezték a férfit.

A Viszkis rabló néven hírhedtté vált egykori bankrabló a Blikknek most arról beszélt, hogy néhány száz méterre laknak a robbantótól, és nem érték meglepetésként őt és a családját a történtek. A tragédia idején nem volt otthon, az apósa mesélte neki, hogy a robbanás pillanatában az otthonuk ablakai erősen megremegtek.

"Éjszaka érkeztem haza Írországból, már a robbantás után. Lászlóval néhányszor találkoztam, amikor a gyerekemért biciklivel néha ott mentem el, ahol ő lakik, de soha nem beszéltünk. A srácnak komolyabb gondjai voltak. Régebb óta voltak problémái a hatóságokkal, volt egy közüzemi tartozása, utálta a rendszert, a rendőröket. Egyébként masszőr volt, de úgy tudom, festegetett is" - mondta Ambrus Attila.

Emlékei szerint a robbantó nagyon sok apró tényező miatt jutott el odáig, hogy az egész igazságszolgáltatásra, a rendőrökre is haragudott. Állítólag úgy érezte, igazságtalanul többet kell fizetnie az áramért, aztán ki akarták lakoltatni, a Suzukiját is elvették.

A Népszava egy szomszéd elmondása alapján azt írta, a férfit a válása roppantotta meg.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×