eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Rendőrök egy robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án. Az M1 értesülése szerint egy rendőr meghalt, miközben intézkedtek egy családi háznál, ahol a fenyegető - az eddigi információk szerint - felrobbantott egy ismeretlen tárgyat. A robbantás során 6-7 ember sérült meg súlyosan. Az M1 tudósítója úgy értesült, hogy a robbantásban maga a robbantó is meghalt.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ambrus Attila az esztergomi robbantóról: "a srácnak komoly gondjai voltak”

A "Viszkis" családja néhány száz méterre lakik a szerdai, tragédiával végződött eset helyszínétől.

Az esztergomi robbantó, aki egy gázpalack felrobbantásával megölt egy rendőrt és 8 másik embert megsebesített, Ambrus Attila szomszédságában lakott. A szerda esti tragédiában ketten – egy TEK-es és az elkövető – meghaltak, több rendőr, tűzoltó pedig megsérült. A körözés alatt álló férfi szándékosan gázrobbanást idézett elő, amikor a TEK – többórás tárgyalás után – behatolt a házába. A környékbeliek, illetve az ismerősei egyaránt agresszív "őrültként" jellemezték a férfit.

A Viszkis rabló néven hírhedtté vált egykori bankrabló a Blikknek most arról beszélt, hogy néhány száz méterre laknak a robbantótól, és nem érték meglepetésként őt és a családját a történtek. A tragédia idején nem volt otthon, az apósa mesélte neki, hogy a robbanás pillanatában az otthonuk ablakai erősen megremegtek.

"Éjszaka érkeztem haza Írországból, már a robbantás után. Lászlóval néhányszor találkoztam, amikor a gyerekemért biciklivel néha ott mentem el, ahol ő lakik, de soha nem beszéltünk. A srácnak komolyabb gondjai voltak. Régebb óta voltak problémái a hatóságokkal, volt egy közüzemi tartozása, utálta a rendszert, a rendőröket. Egyébként masszőr volt, de úgy tudom, festegetett is" - mondta Ambrus Attila.

Emlékei szerint a robbantó nagyon sok apró tényező miatt jutott el odáig, hogy az egész igazságszolgáltatásra, a rendőrökre is haragudott. Állítólag úgy érezte, igazságtalanul többet kell fizetnie az áramért, aztán ki akarták lakoltatni, a Suzukiját is elvették.

A Népszava egy szomszéd elmondása alapján azt írta, a férfit a válása roppantotta meg.

Címlapról ajánljuk
Meghalt a világ talán legromantikusabb filmjének főszereplője

Meghalt a világ talán legromantikusabb filmjének főszereplője

1970-ben készült az a dráma, amely világhírűvé tette. A Love Story igazi kasszasiker volt annak idején. Az Amerikai Filmintézet a filmet beválasztotta minden idők 10 legromantikusabb alkotása közé. Tyan O'Neilt ekkor Oscar-díjra és Golden Globe-díjra jelölték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
Földrengések Magyarországon: okozhatta emberi tevékenység a földmozgásokat?

Földrengések Magyarországon: okozhatta emberi tevékenység a földmozgásokat?

Nem lehet az állítani, hogy emberi tevékenység nem befolyásolta az augusztusi Szarvas környéki földrengéssorozat kipattanását, de azt sem lehet mondani, hogy a jelenséget kizárólag emberi beavatkozás okozta – állapította meg tanulmányában Hetényi György, a svájci Lausanne-i Egyetem Földtudományi Intézetének kutatója utalva a térség geotermikus és földgázkitermelési projektjeit kísérő feltárásokra. A kérdésben azután alakult ki szakmai vita, hogy Aszódi Attila, a BME egyetemi tanára a Portfolión megjelent véleménycikkében vizsgálatot sürgetett annak tisztázására, hogy állhat-e emberi tevékenység a rengéssorozat hátterében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×