eur:
389.91
usd:
363.84
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Rendőrök egy robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án. Az M1 értesülése szerint egy rendőr meghalt, miközben intézkedtek egy családi háznál, ahol a fenyegető - az eddigi információk szerint - felrobbantott egy ismeretlen tárgyat. A robbantás során 6-7 ember sérült meg súlyosan. Az M1 tudósítója úgy értesült, hogy a robbantásban maga a robbantó is meghalt.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ki volt az esztergomi robbantó? - "Nehéz sorsú férfi"

Ahogy arról több cikkben is beszámoltunk szerda este robbanás történt Eszergomban. Egy férfi felrobbantott egy gázpalackot, ebben többen meghaltak, köztük egy rendőr is.

A Blikk arról is ír, a környéken élő emberek tudták, hogy kiről van szó, de nem nagyon ismerték a férfit. Többször hallották, hogy artikulálatlanul veszekszik valakivel, holott többnyire egyedül lakott. Egy itt lakó, 16 éves lány azt mondta, biciklivel is félt elmenni a háza előtt.

A rendőrök legalább hetente egyszer kint voltak nála.

A Magyar Nemzet arról számolt be még szerda este, hogy "egy zavart elméjű férfi Esztergom kertvárosában rendőri intézkedés közben felrobbantott vélhetően egy gázpalackot". Magyarán már akkor tudható volt, hogy az ember nem teljesen beszámítható. Erről több lap is tudósított.

A Bors szerint már délután komoly felfordulás volt a tanyánál (Búbanatvölgy), amikor a Tallér utcában élő férfivel közölte a szolgáltató: miután nem fizette számláit, kikapcsolják nála az áramot. A sok helyi által agresszívként jellemzett férfi állítólag ezek után kezdett el fenyegetőzni.

Arról is beszámolnak: a TEK felszámoló egységével érkező túsztárgyaló próbálta meggyőzni az egyre agresszívabb férfit, hogy hagyjon fel a szándékával, ám nem járt sikerrel, és

a férfi felrobbantott egy vagy több gázpalackot.

Az Origo úgy tudja, hogy az elkövető kocsiját a rengeteg tartozása miatt korábban lefoglalták. Emiatt haragudott a rendőrökre, többször fenyegette őket és az ügyészeket is: azt képzelte, ők hagyták ellopni a kocsiját. Miután újra fenyegetőzni kezdett, a túsztárgyaló pszichológus 4 és fél órán keresztül tárgyalt vele. Végül a férfi csapdába csalta a rendőröket, benzinnel felgyújtotta a lakást és megnyitotta az egyik gázpalackja csapját, ekkor történt a robbanás.

A Telex írta meg először, hogy az elkövető is meghalt, ezt később több forrásból más portálok, köztük az M1 is megerősítette. Több tekes súlyosan megsérült, többen könnyen. Tűzoltók is vannak a sérültek között.

Esztergom, 2023. szeptember 20.
A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai egy robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án. Az M1 értesülése szerint egy rendőr meghalt, miközben intézkedtek egy családi háznál, ahol a fenyegető - az eddigi információk szerint - felrobbantott egy ismeretlen tárgyat. A robbantás során 6-7 ember súlyosan megsérült.
MTI/Koszticsák Szilárd
Esztergom, 2023. szeptember 20. A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai egy robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án. Az M1 értesülése szerint egy rendőr meghalt, miközben intézkedtek egy családi háznál, ahol a fenyegető - az eddigi információk szerint - felrobbantott egy ismeretlen tárgyat. A robbantás során 6-7 ember súlyosan megsérült. MTI/Koszticsák Szilárd

Később annyit lehetett tudni, hogy összesen 11 ember sérült meg. A robbanás következtében a TEK egyik munkatársa életét vesztette, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, civil személy nincs köztük. Az elkövető az elsődleges adatok szerint szintén meghalt a robbanásban - közölte az ügyészség. A lap úgy tudja, hogy a férfi a robbantást még túlélte, később, ellátás közben vesztette életét.

Az ügyészség szerint egyébként a férfi körözés alatt állt. Azt is írják, hogy részletes tájékoztatást pénteken adnak majd.

Orbán Viktor kifejezte részvétét

A BRFK a közösségi médiában posztolt. Facebook-oldalukon az olvasható: "Mélyen meg vagyunk rendülve! Őszinte részvétünk a szolgálatteljesítés közben elhunyt kollégánk családjának! A sérülteknek jobbulást kívánunk!

Az Index arról ír, hogy a TEK-nél eddig akció közben senki sem halt meg, legfeljebb arra volt példa, hogy megsérültek rendőrök egy-egy műveletben, de ez sem gyakran fordult elő. Az egyik ilyen, nyilvánosan is ismert eset még 2013-ban volt, amikor egy TEK-es hasba lőtte a kollégáját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×