eur:
379.55
usd:
351.52
bux:
58432.29
2023. december 6. szerda Miklós
Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezető távozik a Fővárosi Törvényszék előkészítő üléséről 2019. november 12-én. A Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberöléssel megvádolt Gyárfás Tamás tagadta bűnösségét.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Vádbeszéd: az ügyész emberölésért kér legalább 12 év fegyházat Gyárfás Tamásra

A Fenyő-gyilkosság ügyében eljáró ügyész keddi vádbeszédében életfogytiglanig tartó börtönbüntetést kért Portik Tamásra, míg Gyárfás Tamásra 12 évnél hosszabb fegyházbüntetést kért.

Befejezte a múlt héten megkezdett perbeszédét az eljáró ügyész, a Gyárfás Tamás és Portik Tamás ellen, Fenyő János médiavállalkozó 1998-as meggyilkolása miatt indult büntetőperben.

Az ügyész többek között azokat a hangfelvételeket is elemezte, melyek a vád legerősebb bizonyítékai. A hangfelvételek szerint 2003 és 2004 között egy éven belül öt alkalommal is találkozott Gyárfás és Portik úgy, hogy utóbbi titokban rögzítette a beszélgetéseket – írja az Index.

A Gyárfás és Portik közötti beszélgetésekben a felek gyakran használtak metaforákat, speciális kifejezéseket. Az ügyész álláspontja szerint azonban ennek ellenére a hanganyagok egyértelműen bizonyítják, hogy kettejüknek közös titkuk van. Az ügyészség szerint egyértelműen olyan utalások vannak a beszélgetésekben, amelyek világosan cáfolják Gyárfás azon állítását is, hogy ő Portikkal csak pár alkalommal találkozott volna korábban.

Gyárfás Tamásnak volt indítéka és komoly szándéka is Fenyő János megöletésére – mondta vádismertető zárszavában az ügyésznő, aki indítványozta, hogy a törvényszék az elsőrendű vádlott Gyárfás Tamást mondja ki bűnösnek felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettében, és ítélje határozott idejű, letöltendő fegyházbüntetésre. A vádiratban az ügyészség a 12 évet meghaladó büntetés kiszabására tett indítványt úgy, hogy Gyárfást legkorábban büntetése négyötödének letöltése után helyezhessék szabadlábra.

Portik Tamás esetében pedig az ügyészség azt indítványozta, hogy a másodrendű vádlottat – a korábban kimondott, az Aranykéz utcai robbantást is magában foglaló ítélet hatályon kívül helyezésével – felbujtóként, előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettében mondja ki bűnösnek a bíróság és ítélje életfogytig tartó szabadságvesztésre.

A per csütörtökön Gyárfás Tamás védőjének, Zamecsnik Péternek a perbeszédével folytatódik.

Címlapról ajánljuk
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Elemzés
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Kiadta Hornung Ágnesnek, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárának a novemberben elhunyt Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselői mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság. Herczeg Sándor politológus segítségével megnéztük, hogyan alakult a nők képviselete az Országgyűlésben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.06. szerda, 18:00
Stumpf István
egyetemi tanár, a Bibó Szakkollégium és a Századvég Alapítvány alapító igazgatója, korábbi alkotmánybíró és kancelláriaminiszter
Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagyon érdekes döntéseket rejtett el a kormány a kedden késő este megjelent határozatában, amivel a kormány ügyrendjéről szóló határozatát módosítja. Ennek lényege, hogy némiképp változik a kormányzati döntéselőkészítés: a Gazdasági Kabinet hatásköre kiszélesedik és december 7-étől Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni Varga Mihály pénzügyminiszter helyett. Varga Mihály viszont kapott egy új eszközt a kezébe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×