eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezető távozik a Fővárosi Törvényszék előkészítő üléséről 2019. november 12-én. A Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberöléssel megvádolt Gyárfás Tamás tagadta bűnösségét.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Vádbeszéd: az ügyész emberölésért kér legalább 12 év fegyházat Gyárfás Tamásra

A Fenyő-gyilkosság ügyében eljáró ügyész keddi vádbeszédében életfogytiglanig tartó börtönbüntetést kért Portik Tamásra, míg Gyárfás Tamásra 12 évnél hosszabb fegyházbüntetést kért.

Befejezte a múlt héten megkezdett perbeszédét az eljáró ügyész, a Gyárfás Tamás és Portik Tamás ellen, Fenyő János médiavállalkozó 1998-as meggyilkolása miatt indult büntetőperben.

Az ügyész többek között azokat a hangfelvételeket is elemezte, melyek a vád legerősebb bizonyítékai. A hangfelvételek szerint 2003 és 2004 között egy éven belül öt alkalommal is találkozott Gyárfás és Portik úgy, hogy utóbbi titokban rögzítette a beszélgetéseket – írja az Index.

A Gyárfás és Portik közötti beszélgetésekben a felek gyakran használtak metaforákat, speciális kifejezéseket. Az ügyész álláspontja szerint azonban ennek ellenére a hanganyagok egyértelműen bizonyítják, hogy kettejüknek közös titkuk van. Az ügyészség szerint egyértelműen olyan utalások vannak a beszélgetésekben, amelyek világosan cáfolják Gyárfás azon állítását is, hogy ő Portikkal csak pár alkalommal találkozott volna korábban.

Gyárfás Tamásnak volt indítéka és komoly szándéka is Fenyő János megöletésére – mondta vádismertető zárszavában az ügyésznő, aki indítványozta, hogy a törvényszék az elsőrendű vádlott Gyárfás Tamást mondja ki bűnösnek felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettében, és ítélje határozott idejű, letöltendő fegyházbüntetésre. A vádiratban az ügyészség a 12 évet meghaladó büntetés kiszabására tett indítványt úgy, hogy Gyárfást legkorábban büntetése négyötödének letöltése után helyezhessék szabadlábra.

Portik Tamás esetében pedig az ügyészség azt indítványozta, hogy a másodrendű vádlottat – a korábban kimondott, az Aranykéz utcai robbantást is magában foglaló ítélet hatályon kívül helyezésével – felbujtóként, előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettében mondja ki bűnösnek a bíróság és ítélje életfogytig tartó szabadságvesztésre.

A per csütörtökön Gyárfás Tamás védőjének, Zamecsnik Péternek a perbeszédével folytatódik.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×