eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezető érkezik büntetőperére a Fővárosi Törvényszék épületében 2020. február 11-én. Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberöléssel megvádolt Gyárfás Tamás korábban tagadta bűnösségét.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Befejeződött a Fővárosi Törvényszéken a Gyárfás-per bizonyítási eljárása

A Portik-csapat egyik verőemberének a vallomásával befejeződött a Fővárosi Törvényszéken a Gyárfás-per bizonyítási eljárása. Az ügyész perbeszédében jelezte, fenntartja a Gyárfás Tamással szembeni vádat. Novemberre lehet ítélet.

Várhatóan ősz végén, novemberben születhet ítélet a Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnökkel szemben emberölésre való felbujtás vádjával 2019 óta folyó büntetőperben – derült ki a Fővárosi Törvényszéken csütörtök délelőtt.

Több mint ötven tárgyalási nap után befejeződött a per bizonyítási eljárása. Póta Péter bíró a Fővárosi Törvényszéken a csütörtöki tárgyalási napon ismertette az elsőfokú további tárgyalás menetét, ekkor jelezte, hogy őszre lehet meg elsőfokon az ítélet - írja a Népszava.

A tárgyalásra Gyárfás Tamás személyesen ment el, míg a másik vádlott, az Aranykéz-utcai robbantásért is elítélt Portik Tamást a börtönből távkapcsolatban volt jelen.

A kilencvenes évek éjszakájának ismert vállalkozója úgy fogalmazott, hogy ősszel „két napot" kíván beszélni az utolsó szó jogán, de inkább hármat" – mire a bíró megjegyezte, hogy jó lenne, ha Portik Tamás nem bocsátkozna ismétlésekbe. (A börtönben töltött évek nem múltak el nyomtalanul Portik Tamáson, a bírósági per alatt már többször nyilatkozott tanúként, mindenkor meglehetősen terjengős, szétfolyó volt az általa elmondott szöveg.)

Ezzel szemben Gyárfás Tamás annyit közölt, hogy a maga részéről „öt és nyolc perc" között tartana majd beszédet az utolsó szó jogán.

Az ügyészség fenntartotta a vádját és a vád minősítését - tudósít a lap. A vádhatóság szerint a kilencvenes évek ismert médiavállalkozóját - a Népszava volt tulajdonosát – 1998 februárjában Jozef Rohác szlovák bérgyilkos ölte meg, akit Portik Tamás bízott meg a feladattal Gyárfás Tamás felbujtására. Az ügyészség szerint Gyárfás Tamás és Fenyő János között üzleti ellentét és hatalmi harc volt, ezt akarta volna Gyárfás gyilkossággal „elrendezni". A Fenyő-gyilkosságért 2017-ben Rohácot már életfogytiglanra ítélték, ám a megbízót akkor még nem nevezte meg a vádhatóság. Később, 2018-ban meggyanúsították Gyárfást és Portikot, majd 2019-ben emeltek vádat Gyárfás Tamással és Portik Tamással szemben. A vádakat Gyárfás Tamás és Portik Tamás is tagadja. Gyárfás Tamás már korábban is közölte: közötte és Fenyő János között a gazdasági ellentét már jóval a gyilkosság előtt lezárult, megegyezés született a vitás ügyeikben - írja a Népszava.

A bizonyítási eljárás záróakkordjaként a törvényszéken meghallgatták volna élőben a 10. számú tanút – a nevét nem közölték – ám ez végül meghiúsult.

Mivel a tanút nem lehetett elérni, így végül Póta Péter bíró olvasta fel a vallomást. Mint a tanú a nyomozók előtt tett vallomásában elmondta: annak idején testőr volt Portik Tamás mellett. – Volt hogy autót kellett felgyújtanom, vagy szórakozóhely „átvételében” vettem részt – ecsetelte a tanú a munkakörét.

A 10. számú tanú vallomásának ismertetése után az ügyész belefogott a vádbeszédbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×