eur:
387.95
usd:
363.95
bux:
55589.52
2023. szeptember 21. csütörtök Máté, Mirella
A Sándor-palota által közreadott képen Novák Katalin köztársasági elnök meglátogatja a kórházban a Koszovóban megsérült, már idehaza lábadozó magyar katonákat Budapesten 2023. május 31-én. Észak-Koszovóban május 26-án robbantak ki a zavargások. Az összecsapásokban 27 - a KFOR békefenntartó misszióban részt vevő - magyar katona sérült meg, 12-őt közülük már hazaszállítottak.
Nyitókép: MTI/Sándor-palota

Kiderült, visszamennek-e Koszovóba a megsérült magyar katonák

Egyelőre tizenketten vannak itthon, még három sérült Magyarországra érkezése várható.

Észak-Koszovóban pénteken kezddődtek tüntetések, amelyek zavargásokhoz vezettek, és hétfőn az összecsapásokban 27 - a KFOR békefenntartó misszióban részt vevő - magyar katona sérült meg. Közülük 12-t már hazaszállítottak, ők a Honvédkórházban gyógyulnak. Állapotuk stabil. Novák Katalin köztársasági elnök is meglátogatta őket, erről itt látható fotós összeállítás.

Bár voltak olyan hírek, hogy 3 magyar katonának lőtt sebe van, az RTL Híradó úgy értesült, hogy házi készítésű csőbombából származó repeszek sebesítették meg a magyar katonákat Koszovóban. Többségük néhány napon belül haza is térhet. További három sérültet a közeljövőben hoznak Magyarországra. A csatorna azt is megtudta, hogy

a sérült katonák gyógyulásuk után visszatérnek a KFOR koszovói erőihez.

Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága rendkívüli zárt ülésen tárgyalta az eseményeket, itt meghallgatták a koszovói békefenntartó erőket tavaly októberig vezető Kajári Ferenc vezérőrnagyot is.

A testület fideszes elnöke, Kósa Lajos szerint egyelőre nem látszik politikai megoldás. Erről beszélt korábban az InfoRádióban Németh Ferenc, a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatója, aki csütörtökön az Aréna vendége is lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.21. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
Még tovább drágul a fekete arany? Eljön a 100 dolláros olajár?

Még tovább drágul a fekete arany? Eljön a 100 dolláros olajár?

Az egekbe szökő olajáraknak komoly következményei vannak világszerte, minden autós közvetlenül érezheti a bőrén a történetet, ugyanis egyre drágábban lehet tankolni a benzinkutakon. Ezen felül az olajár-emelkedés inflációra gyakorolt hatását sem lehet fél vállról venni, bár ennek súlyosságáról megoszlanak a vélemények. Az mindenesetre világos, hogy a szaúdiak árfelhajtó tevékenysége komoly fejtörést okoz a kormányzatoknak világszerte - adódik a kérdés, hogy meddig maradhat ilyen magasan az olajár? Mire számítanak az elemzők, mennyibe fog kerülni a Brent hordója 2023 végén? Elemzésünkben ennek járunk utána. Többek között az energiapiaci befektetésekről is szó lesz a Portfolio Signature Online Klubján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×