eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Pixabay

Elfogták a sokkoló budapesti támadások több elkövetőjét – videó

A fővárosi rendőrök több embert – köztük három külföldit – vettek őrizetbe.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai 2023. február 11-én elfogták annak a fiatalokból álló társaságnak négy tagját, akik az előző napokban látszólag előzmény nélkül támadtak emberekre a főváros utcáin.

A BRFK Nyomozó Főosztályán egy magyar nőt, egy külföldi férfit és két külföldi nőt közösség tagja elleni erőszak bűntett, illetve annak előkészülete miatt hallgattak ki gyanúsítottként, majd vették őrizetbe.

Az ügy részleteiről a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2023. február 13-án, hétfőn 11 órakor sajtótájékoztatót tart a Rendőrségi Igazgatási Központban.

Az egyik támadásról még pénteken került fel egy videó a YouTube-re. Ezen az látható, ahogy egy nyolctagú társaság hátulról támad meg egy férfit a Gazdagréti téren, viperával ütik, és amikor az földre kerül, megrugdossák, ököllel ütik, majd mielőtt elfutnak, le is fújják valamivel. (A felvétel megtekintése kizárólag 18 év feletti, erős idegzetűeknek ajánlott.)

Az interneten és a közösségi médiában többen arról írtak, hogy a támadók az Antifa tagjai, akik Németországból érkezhettek az 1945-ös kitöréssel kapcsolatos rendezvények miatt, és ruházata miatt támadtak rá hátulról a férfira. Ezt egyelőre semmilyen hivatalos forrás nem támasztja alá.

A Széll Kálmán térnél is megvertek három embert

Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere vasárnap számolt be arról, hogy a Széll Kálmán tér és a Szilágyi Erzsébet fasor találkozásánál is megvertek három embert. „Megvertek három békés járókelőt minden ok nélkül, a támadók tettét csupán szélsőséges ideológiák vezérelték” – írta közösségi oldalán a polgármester, hozzátéve: „a szélsőséges ideológiák, a félelemből táplálkozó téveszmerendszerek mindig a gyűlöletet táplálják”. Ezen kívül jobbulást is kívánt az áldozatoknak.

Gazdagréten a baloldali, a Széll Kálmán a jobboldali radikálisok verhettek meg embereket

A gazdagréti támadást egyes értesülések szerint szélsőbaloldali, antifasiszta aktivisták hajtották végre (de ezt egyelőre a rendőrség nem erősítette meg). A Magyar Jelen című radikális lap ezen kívül arról is írt, hogy – értesülésük szerint – ugyanezek az antifasiszták a belvárosban is megtámadtak egy párt, és egyiküket többször is megszúrták késsel.

Arra viszont szintén a Magyar Jelen utalt, hogy a Széll Kálmán téri támadást a szélsőjobboldali radikálisok követhették el – írja az Index. Egy másik cikkükben írták a szombati becsület napjáról, hogy: „a Betyársereg két antifa-fészek ellen indított támadást, egyet a Széll Kálmán téren, egyet a Vár tövében”.

A Hvg.hu értesülései szerint a Széll-Kálmán téren nem (vagy nem csak) antifasisztákat támadtak meg a radikálisok, hanem egyszerű embereket, akik éppen ebédelni mentek. A portál úgy értesült, hogy a járókelők nem is csak hárman voltak, hanem öten, és sem a szélsőjobb-, sem a szélsőbaloldali szélsőségekhez nincs semmi közük. A 444.hu-t a rendőrség arról tájékoztatta, hogy a Széll Kálmán térni támadók közül két férfit elfogtak és előállítottak, a többieket még keresik.

Velük szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság bűntett és súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt, őrizetbe vételük mellett folytat eljárást. A bántalmazók társainak azonosítása a folyamatban lévő nyomozás feladata. Egy sértett szenvedett súlyos sérülést – írták a rendőrök.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×