eur:
393.88
usd:
368.57
bux:
66444.41
2024. április 25. csütörtök Márk
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Pixabay

Elfogták a sokkoló budapesti támadások több elkövetőjét – videó

A fővárosi rendőrök több embert – köztük három külföldit – vettek őrizetbe.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai 2023. február 11-én elfogták annak a fiatalokból álló társaságnak négy tagját, akik az előző napokban látszólag előzmény nélkül támadtak emberekre a főváros utcáin.

A BRFK Nyomozó Főosztályán egy magyar nőt, egy külföldi férfit és két külföldi nőt közösség tagja elleni erőszak bűntett, illetve annak előkészülete miatt hallgattak ki gyanúsítottként, majd vették őrizetbe.

Az ügy részleteiről a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2023. február 13-án, hétfőn 11 órakor sajtótájékoztatót tart a Rendőrségi Igazgatási Központban.

Az egyik támadásról még pénteken került fel egy videó a YouTube-re. Ezen az látható, ahogy egy nyolctagú társaság hátulról támad meg egy férfit a Gazdagréti téren, viperával ütik, és amikor az földre kerül, megrugdossák, ököllel ütik, majd mielőtt elfutnak, le is fújják valamivel. (A felvétel megtekintése kizárólag 18 év feletti, erős idegzetűeknek ajánlott.)

Az interneten és a közösségi médiában többen arról írtak, hogy a támadók az Antifa tagjai, akik Németországból érkezhettek az 1945-ös kitöréssel kapcsolatos rendezvények miatt, és ruházata miatt támadtak rá hátulról a férfira. Ezt egyelőre semmilyen hivatalos forrás nem támasztja alá.

A Széll Kálmán térnél is megvertek három embert

Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere vasárnap számolt be arról, hogy a Széll Kálmán tér és a Szilágyi Erzsébet fasor találkozásánál is megvertek három embert. „Megvertek három békés járókelőt minden ok nélkül, a támadók tettét csupán szélsőséges ideológiák vezérelték” – írta közösségi oldalán a polgármester, hozzátéve: „a szélsőséges ideológiák, a félelemből táplálkozó téveszmerendszerek mindig a gyűlöletet táplálják”. Ezen kívül jobbulást is kívánt az áldozatoknak.

Gazdagréten a baloldali, a Széll Kálmán a jobboldali radikálisok verhettek meg embereket

A gazdagréti támadást egyes értesülések szerint szélsőbaloldali, antifasiszta aktivisták hajtották végre (de ezt egyelőre a rendőrség nem erősítette meg). A Magyar Jelen című radikális lap ezen kívül arról is írt, hogy – értesülésük szerint – ugyanezek az antifasiszták a belvárosban is megtámadtak egy párt, és egyiküket többször is megszúrták késsel.

Arra viszont szintén a Magyar Jelen utalt, hogy a Széll Kálmán téri támadást a szélsőjobboldali radikálisok követhették el – írja az Index. Egy másik cikkükben írták a szombati becsület napjáról, hogy: „a Betyársereg két antifa-fészek ellen indított támadást, egyet a Széll Kálmán téren, egyet a Vár tövében”.

A Hvg.hu értesülései szerint a Széll-Kálmán téren nem (vagy nem csak) antifasisztákat támadtak meg a radikálisok, hanem egyszerű embereket, akik éppen ebédelni mentek. A portál úgy értesült, hogy a járókelők nem is csak hárman voltak, hanem öten, és sem a szélsőjobb-, sem a szélsőbaloldali szélsőségekhez nincs semmi közük. A 444.hu-t a rendőrség arról tájékoztatta, hogy a Széll Kálmán térni támadók közül két férfit elfogtak és előállítottak, a többieket még keresik.

Velük szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság csoportosan elkövetett garázdaság bűntett és súlyos testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt, őrizetbe vételük mellett folytat eljárást. A bántalmazók társainak azonosítása a folyamatban lévő nyomozás feladata. Egy sértett szenvedett súlyos sérülést – írták a rendőrök.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Egyre csúnyább, ami a forinttal történik!

Egyre csúnyább, ami a forinttal történik!

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×