eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: InfoRádió/Infostart

A kigyulladt luxusjachtnak „vége van” – csoda, hogy nem lett nagyobb baj

Kifejezetten balesetveszélyes helyzet alakult ki az Árpád-híd budai tövében.

Mint az Infostart a helyszínről beszámolt róla, kedden nem sokkal dél előtt kigyulladt egy hajó az Óbudai-sziget déli felénél, az Árpád híd budai hídfője közelében. Csak tűzoltóhajó bevetésével – és mintegy 5 vízsugárral – sikerült a lángokat megfékezni, de még órákkal a tűz fellobbanása után is tartott a mentés. A tűzzel járó hatalmas füstoszlopot vélhetően Budapest minden pontjáról látni lehetett, a környéken pedig egészen a Flórián térig a szagát is érezni lehetett.

A lángok a kikötőben horgonyzó motoros jacht cockpitjében, tehát a kapitányi fülkében keletkeztek, a fedélzeten senki sem tartózkodott, így személyi sérülés nem történt – tudta meg az InfoRádió helyszíni tudósítója, aki szerint a hajónak – aminek az oldalán egy jókora lyuk is tátongott – „vége van”. A tűzben sem más hajók, sem a kikötői infrastruktúra nem sérült meg.

A Wiking Yacht Club közben megerősítette, hogy a tűzeset a területén, a Hajógyári szigeten történt. Azt ígérték, az esetet ki fogják vizsgálni és tájékoztatni fogják a közvéleményt.

InfoRádió/Infostart
InfoRádió/Infostart

Az InfoRádió tudósítója elmondta: ahogyan az ilyenkor szokás, rövid idő alatt megjelentek a bámészkodók is a helyszínen, akik ugyan az oltást nem veszélyeztették, a saját testi épségüket igen, ugyanis sokan a HÉV-sínek mellett, vagy az ott található betonfalra felállva fotózták, videózták az eseményt. Sőt, az autóúton is átszaladgáltak a Duna-partra, hogy még közelebb kerüljenek a tűzhöz.

InfoRádió/Infostart

InfoRádió/Infostart

Természetesen az autósforgalom is lelassult a bámészkodó sofőrök miatt, így aztán kifejezetten balesetveszélyes helyzet alakult ki az Árpád-híd budai tövében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×