eur:
393.27
usd:
366.82
bux:
66705.95
2024. április 25. csütörtök Márk
A Wizz Air légitársaság repülőgépére a Liszt Ferenc-repülőtéren 2019. november 21-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Örökre kitiltotta járatairól balhés utasát a Wizz Air

A agresszív utas nem állt semmilyen bódító szer hatása alatt, ám sok milliós kárt okozott.

Sokmilliós kárt okozott, végleg kitiltotta járatairól a szombati, Dzsiddából Budapestre tartó járatán őrjöngő utast a Wizz Air – közölte a Telex kérdésére a cég. A járat egyik magyar utasa Kairó felett bántalmazni kezdte utastársát, majd a személyzet több tagjával szemben is agresszív viselkedést tanúsított, egyiküket meg is ütötte. A Wizz Air információi szerint az utas nem állt semmilyen bódító szer hatása alatt.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, a kapitány megszakította útját, és leszállt Kairóban, az útvonalon megadott kitérő repülőterek egyikén. A kairói reptéren az időközben értesített hatóság a veszélyesnek ítélt utast eltávolította a repülőgépről, és elindították ellene az ilyenkor szokásos eljárást.

A szabályszegő utas jelentős, több tízezer eurós kárt okozott a légitársaságnak:

  • a kényszerleszállás miatt módosult a menetrend,
  • megnövekedett az üzemanyag-használat,
  • az utasok számára szállást kellett biztosítani és
  • a mentesítő járatnak is magas költségei voltak.

A pontos összeget azonban a légitársaságnak üzleti okokból nem áll módjában megosztani, behajtásának módjáról pedig a hatósági eljárás lezárulásáig nem tud nyilatkozni – írja a hírportál. A Wizz Air megteszi a szükséges jogi lépéseket a szabályszegő utassal szemben, akit

a légitársaság járatairól végleg eltiltottak, hogy ilyen eset a jövőben ne ismétlődhessen meg.

A járaton utazók hiába fordulnak esetleg kártérítésért a légitársasághoz, az eset ugyanis vis maiornak számít, ilyenkor a cég a szállást, transzfert és a többi olyan dolgot biztosítja, amit például késés, járatkimaradás esetén is kell.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×