eur:
394.25
usd:
370.26
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője és Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök nyilatkozik a sajtónak, miután leadták szavazataikat a budapesti Áldás utcai Általános Iskolában kialakított szavazókörben az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Elvált Gyurcsány Ferenc népszerűsége a feleségéétől

Egy, az ellenzéki térfél népszerűségi viszonyait feltérképező kutatás látott napvilágot. Donáth Annával és Karácsony Gergellyel van a legkevesebb "gond".

Ellenzéki politikus-népszerűségi közvélemény-kutatást végzett a 21 Kutatóközpont január második felében, eredményeit pedig most publikálta a Telex.

Az eredményekből kiderül, hogy Gyurcsány Ferenc az ország legelutasítottabb politikusa, a megkérdezettek 67 százaléka semmiképp sem látná szívesen a volt kormányfőt fontos pozícióban - a válaszadók 99 százaléka ismeri őt. A DK elnökét még az ellenzéki szavazók 50 százaléka is egyértelműen elutasítja.

A népszerűtlenségi rangsorban felesége, Dobrev Klára követi 45 százalékkal, a kormánypárti és bizonytalan szavazók körében hasonló értékelést kapott, mint Gyurcsány Ferenc, ám fontos szerepben mégis 59 százaléknyi ellenzéki szavazó látná, az éles elutasítottság vele szemben pedig csak 17 százalék.

A rangsorban érdekes lehet Karácsony Gergely helyezése, akit a bizonytalanok és a Mi Hazánk-szavazók sem utasítanak el annyira, mint Dobrev Klárát. Karácsony Gergely az ellenzékiek körében 69 százalékos népszerűségű, 13 százalékos elutasítottságú. Nála viszont népszerűbb Donáth Anna, a Momentum gyermekvállalás után visszatért EP-képviselője, akit pártja miniszterelnök-jelöltnek "építhet fel", az összes válaszadó 40 százaléka, míg az ellenzékiek bő háromnegyede megnézné, mit tud fontos politikai szerepben. Donáth Anna elutasítottsága még Orbán Viktorénál is alacsonyabb - derül ki az összeállításból.

Toroczkai László (Mi Hazánk) népszerűsége igen magas a kormánypártiak körében (42 százalék), elutasítottsága pedig alacsony (13) ugyanebben a körben, az ellenzékieknél kevésbé kedvelik őt.

Az eredmények reprezentatívak korra, nemre, iskolai végzettségre és településtípusra, és +/- 3 százalékkal térhetnek el attól, ami a teljes sokaság megkérdezése után jött volna ki.

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×