INFORÁDIÓ
2023. április 2. vasárnap
Áron

taxi

hatósági ár

orbán viktor

yellow taxi cabs waiting for a passenger

Levelet írtak a taxisok Orbán Viktornak

Infostart / MTI

Azt szeretnék, hogy megmaradjon a hatósági ár.

Taxis érdekképviseletek és gazdasági szereplők levélben fordultak a miniszterelnökhöz és több miniszterhez annak érdekében, hogy a budapesti taxiközlekedésben a hatósági ár megmaradjon – írja a vg.hu.

A levélből idézve azt írták, az elmúlt időszakban több törekvés is látszott arra, hogy a hatósági árakat szabad vagy részben szabad piaci ár váltsa fel.

Ezt azonban a taxisok elutasítják, ezért a személytaxis ágazat túlnyomó részét tömörítő érdekképviseletek és gazdasági szereplők hétfőn levelet küldtek Orbán Viktor miniszterelnöknek, Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszternek, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek, amelyben azt kérték, a kormány támogassa, hogy a budapesti taxiközlekedésben az árak megállapításáról szóló törvényben meghatározott hatósági ár megmaradjon.

A levélben a taxisok a törekvésüket azzal indokolják, hogy

a szabályozás 2013-as bevezetése óta számos téren jótékony hatást fejtett ki.

Hozzátették, az érintett személytaxis vállalkozók bevonásával készült egy felmérés is, amely alapján 80 százalék feletti a támogatottsága a rögzített hatósági árnak.

A levelet mások mellett aláírta a 6x6 Taxi Kft., a Best Taxi, a BKIK, City Taxi Szövetkezet, a Debrecen City Taxi, a Dunaújváros Főtaxi, a Főtaxi, a független szolgáltatók képviselője, az Országos Taxis Szövetség, a Taxi 4 Kft. és a Taxisok Világa magazin is - írta a lap.

Nyitókép: Getty Images/Ocskaymark
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018