eur:
393.15
usd:
367.07
bux:
66927.2
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Vitézy Dávid/Facebook

Távozik posztjáról Vitézy Dávid is

Megszűnik a Technológiai és Ipari Minisztérium, ezzel a feladatai közlekedésért felelős államtitkárként megszűnnek - írta.

Mint azt egy rendkívüli Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, megszűnik a TIM, helyette lesz egy új energetikai minisztérium, a fennmaradó feladatokat szétosztják más tárcák között.

Vitézy Dávid korábban így nyilatkozott feladatairól és terveiről az InfoRádió Aréna c. műsorában:

Az ő projektjei közé tartozott az egységes zónás busz-vonat bérlet bevezetése 2023-ra, tervei voltak az agglomerációs és a fővárosi közlekedés összehangolására, fejlesztésére, a MÁV közlekedésének hatékonyabbá tételére, a késések csökkentésére, a repülőtéri vasút létrehozására. Ezekről az InfoRádió fenti Aréna című műsorában is szó volt.

Mint ismert, a TIM és a Budapesti Fejlesztési Központ alatt működő, Vitézy Dávid által vezetett Nemzeti Közlekedési Központ Nonprofit Zrt. először átkerült a Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztériumhoz, majd leépítések után a közelmúltban megszűnt, a feladatokat a tárca vette át.

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese megköszönte a közös munkát Vitézy Dávidnak. Azt írta, ismerve kollégáját, biztosan marad a közlekedés szolgálatában a jövőben is. "Munkája hozzáadott érték volt és lesz a magyar közlekedési rendszerek minőségéhez, mindig nagy szakértelemmel és elszánással dolgozik."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×