eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
17-es és 19-es villamosok a Szent Lukács Gyógyfürdő megállóban a budai fonódó villamoshálózat első üzemnapján, 2016. január 16-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Leépítés Vitézy Dávid szervezetében: 40 ember kapott olyan levelet, amelynek nagyon nem örül

Újabb 40, a Nemzeti Közlekedési Központban dolgozó kapott olyan levelet, amelyben csoportos létszámleépítésről értesítik. Ez már a második leépítési hullám az állami cégnél. Két hete több mint ötvenen tudták meg, hogy hamarosan nem dolgoznak majd az NKK-nál.

Csoportos létszámleépítést jelentettek be a korábban Vitézy Dávid által irányított Nemzeti Közlekedési Központnál, pontosabban kézbesítették az erről szóló leveleket. A Népszava korábban azt írta, hogy menesztik őket, de jogilag ez még nem így van, hiszen csak arról értesítették a dolgozókat, hogy hamarosan elbocsátják őket.

Az ellenzéki lap úgy tudja, hogy ezúttal a zöld park, illetve a HÉV-infrastruktúra fejlesztésen, a budai fonódó projekten és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem fővárosi campusberuházásán dolgozók kerültek sorra.

Az Infostartnak sikerült beszélnie az egyik érintettel, aki azt mondta, hogy

a felmondásra várókon túl már több tucat szakember önként távozott az NKK-tól,

mert másutt kapott állást. Arról már nem is beszélve, hogy "Dávid próbál törődni az embereivel".

Úgy tudjuk, hogy a lassan megszűnő szervezet legjobb szakembereit a VPE nevű cégbe viszik át, amely háttérbázisa lehet 2022 májusa óta államtitkárként dolgozó Vitézy Dávidnak.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt a kormány takarékoskodása miatt 270 döntés született beruházások lezárásáról, felfüggesztésekről, összességében 2100 milliárd forint értékben. Erről Csepreghy Nándor, az Építési és Beruházási Minisztérium parlamenti államtitkára beszélt a Portfolio csütörtöki konferenciáján.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×