eur:
389.43
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója a H5-ös szentendrei HÉV felújításának részleteiről tartott sajtótájékoztatón a szentendrei Offline Centerben 2021. december 15-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Vitézy Dávid is beszállt a buszsztrájkos számháborúba

Szerinte a buszok 1 százaléka maradt ki. A társaság szerint bő 2000-ből alig több mint 500, a sztrájkolók szerint a munkavállalók több mint fele tartotta magát a sztrájkutasításokhoz.

A bérmegállapodás szerinti 5 százalékos emelést biztosan megkapják a buszvezetők, a további pénzek azon múlnak, hogy alakul az idei költségvetés - jelezte Vitézy Dávid közlekedési államtitkár az ATV stúdiójában.

Ismert, kedden két órán át figyelmeztető sztrájkot tartott a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ), az idei 10 százalékos emelés mellé szeretnének további 10 százalékot az alapbérben, jövőre pedig az ígért 5 helyett 20-at.

Szerdán megírtuk, a keddi sztrájk sikerességében nincs egyetértés a Volánbusz és a szakszervezet között, utóbbi a sztrájk sikerességétől tette függővé a további bérharcot - utólag azt közölték, a sztrájkban érintett munkatársak fele tartotta az utasításokat -, erre is reagálva viszont a Volánbusz pontos számokat közölt, amelyekből az világlik ki, a bő 2000 busz alig negyede maradt a helyén kedd délután. Vitézy Dávid is beszállt a számháborúba, szerinte a járatok 1 százaléka maradt ki, de azt is mondta, tárgyalnak a szakszervezetekkel.

Célként tűzte ki, hogy a tömegközlekedés versenyképessége fennmaradjon az autózással szemben, de vázolta azt is, a MÁV-nál 8-szoros lett az energiaszámla az utóbbi hónapokban.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×