eur:
392.51
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Karácsony Gergely, az MSZP és Párbeszéd főpolgármester-jelöltje beszél a Jávor Benedekkel, az MSZP-Párbeszéd EP-képviselőjelöltjével az ivóvízzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatójukon az I. kerületi Batthyány téren 2019. május 7-én. A Párbeszéd kezdeményezi, hogy uniós és magyar kormányzati támogatással cseréljék ki a fővárosi társas- és családi házak vízhálózataiban található ólomcsöveket.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Tarvágás: Karácsony Gergely felülírná a kormányzati szabályozást

A főpolgármester szerint a felelős energiapolitika a zöld energiaforrások használata, nem pedig az erdők kivágása. Ezért felül akarják írni a kormányzati döntést.

"Budapest megvédi az erdőit, Budapest megvédi a fáit, Budapest nem engedi a kormányzati tarvágást" – olvasható Karácsony Gergely, Budapest főpolgármesterének Facebook-oldalán.

Mint fogalmazott: a környezetvédelmi törvény lehetővé teszi a helyi önkormányzatok számára, hogy az országos jogszabályban foglaltaknál szigorúbb környezetvédelmi követelményeket határozzanak meg. A főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés augusztusi ülésérére

beterjesztett egy rendeletmódosítást is, ami nem engedi meg Budapesten a természetvédelmi területeken a tarvágást.

A főpolgármester szerint "védenünk kell a fáinkat egészen addig, amíg a kormány el nem áll attól a példátlanul rövidlátó, ostobán felelőtlen szándékától, hogy a természetvédelmi szabályok felfüggesztésével lehetővé teszi az erdők kiirtását".

Karácsony Gergely posztjában azt is írja, itt az ideje, hogy "véget vessünk a rövidlátó, a jövőt felélő kormányzati kapkodásnak", és az önkormányzatokkal egy jövőt féltő, zöld és fenntartható megoldásokkal kell kezelni az energiaválságot és a klímaválságot. "Ennek a kormánynak lett volna 12 éve valódi és fenntartható rezsicsökkentést elérni az épület- és nyílászáró-szigeteléssel, a megújuló energiák használatával".

Karácsony Gergely szerint a kormánynak még pénze is lett volna erre, ha máshonnan nem, az uniós forrásokból.

A főpolgármester teljes Facebook-bejegyzése itt érhető el:

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×