eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook/Szijjártó Péter

Szijjártó Péter: felgyorsítjuk az átkelést a szerb határon

A külgazdasági és külügyminiszter szerdai sajtótájékoztatóján jelezte, felelőtlenség az orosz gázról való lekapcsolódást követelni.

Rendkívüli tájékoztatót tartott a Külgazdasági és Külügyminisztériumban a tárcavezető Szijjártó Péter.

"Ha nem jön földgáz Magyarországra, nem lesz fűtés, nem lesz ipar. Megdöbbentő, hogy vannak ma Magyarországon olyan politikusok, akik azt követelik, hogy zárjuk el az orosz gázt, kapcsoljuk le a Paksi Atomerőművet. Nem engedhetjük meg, hogy a magyar emberek fizessék meg a szomszédban dúló háború árát. Mindent megteszünk annak érdekében is, hogy fenntartsuk az Európai Unió egységét is" - fogalmazott tájékoztatója kezdetén, utalva arra, hogy hazai ellenzéki követelések szerint le kell kapcsolódni az orosz gázfelhasználásról.

A Szerbia témájában tartott eseményen - a szerb-magyar gazdasági vegyesbizottság ülését követően - bejelentette, hogy felgyorsítják a határátkelést az átkelőkön, Röszkén és Hercegszántón is fejlesztések történnek ennek érdekében.

Szerb kollégájának pedig gratulált Szerbia gazdasági teljesítményéhez.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×