eur:
393.83
usd:
368.25
bux:
65835.94
2024. április 23. kedd Béla
A Nagyvásártelep központi épülete Budapesten 2021. április 27-én. A déli városkapu komplex fejlesztése alkalmas lesz a diákváros és a Fudan Egyetem befogadására is, vagyis az újonnan létesülő felsőoktatási intézmény nem vesz el területet a diákvárostól - jelentette ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Budapest Diákváros - Nagyvásártelep és környezete nemzetközi építészeti tervpályázat eredményhirdetésén.
Nyitókép: A Nagyvásártelep központi épülete Budapesten 2021. április 27-én. A déli városkapu komplex fejlesztése alkalmas lesz a diákváros és a Fudan Egyetem befogadására is - jelentette ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. MTI/Koszticsák Szilárd

Népszavazáson dőlhet el a Fudan Egyetem sorsa - Gulyás Gergely megszólalt

Támogatjuk, hogy ha a beruházás feltételei ismertek, akkor a budapestiek népszavazáson dönthessenek arról, akarnak-e Fudan Egyetemet - nyilatkozta vasárnap Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A Fudan Egyetem ügye közéleti vitára alkalmas formában pillanatnyilag nem létezik - nyilatkozta a Mandiner kérdésére Gulyás Gergely.

Mint mondta: tervek sem állnak rendelkezésre. Hozzátette: "ha meglesznek a tervek, világosak a pénzügyi feltételek, az egyetemépítés költségei és finanszírozása, akkor lehet dönteni. Ide mostantól számított másfél év alatt eljuthatunk."

Mi nem akarunk a néppel, így a budapestiekkel szemben sem esetleges akaratuk ellenére „jót tenni”. Ezért támogatjuk, hogy ha a beruházás feltételei ismertek, akkor a budapestiek népszavazáson dönthessenek arról, akarnak-e Fudan Egyetemet - hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely arra a felvetésre is reagált, hogy a Fudan Egyetem "az ellenzék interpretációjában nem csupán egy egyetemi beruházás, hanem a kormány keleti elkötelezettségének bizonyítéka a Nyugattal szemben".

A miniszter erre azt mondta: "Nekünk nem kell a nyugati világnak hűségnyilatkozatokat tennünk, mert a NATO és EU-tagsággal annak részei vagyunk, létező vitáink ellenére ők a szövetségeseink. Értjük a nyelvüket, akkor is ha nem mindig szeretjük. A főpolgármester úr fordítva van ezzel: nem érti a nyelvüket, de mindig szereti. Mi örülünk annak, hogy vége a hidegháborúnak. A nyugati szövetségesi rendszer része vagyunk, de korrekt kapcsolatokra törekszünk a világ jelentős hatalmaival, így Kínával és Oroszországgal is."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Újra vakarhatja a fejét a Fed az amerikai piaci hangulat alapján

Újra vakarhatja a fejét a Fed az amerikai piaci hangulat alapján

Az USA áprilisi bmi-adatai azt mutatták, hogy az üzleti aktivitás tovább nőtt, de lassabb ütemben, ami a gyengébb kereslet jeleit jelzi. Az S&P Global legfrissebb összetett termelési indexe áprilisban 50,9-re csökkent a márciusi 52,1-ről, ami enyhe bővülést és december óta a leggyengébb növekedést jelzi. Mind a feldolgozóiparban, mind a szolgáltatási szektorban lassabb aktivitásnövekedést regisztráltak, a növekedési ütemek három-, illetve öthavi mélypontra csökkentek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×