eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: bud.hu

Hiába a szigor, erőre kaphat Ferihegy, bővült az úti célok köre

Az európai járványhelyzet és a napokban több nyugat-európai országban bevezetett szigorítások ellenére bővült az ünnepi időszakban a budapesti repülőtérről elérhető úti célok köre.

December második felében az elmúlt időszakhoz képest élénkülhet az utasforgalom Ferihegyen, bővített útvonalkínálattal várják utasaikat a Budapestre járatot üzemeltető légitársaságok – közölte a napokban a Budapest Airport.

A cég az AIRportal.hu-hoz eljuttatott friss listájába bekerült néhány további úti cél is, amelyeket Liszt Ferenc-reptérről az év végi időszakban és az új év első napjaiban-heteiben tesznek elérhetővé a légitársaságok. A repülőtér üzemeltetője továbbá kérésre kiadta a budapesti bázissal is rendelkező két ultra low-cost légitársaság, a Ryanair és a Wizz Air útvonalkínálatát is, amely a rendszerekben 2020. december 15. esti állapot szerint elérhető.

Az üzemeltető ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az elérhető célállomások listája az egyes országokban érvényben lévő korlátozások függvényében változhat, a heti járatszámok és a menetrend is dinamikusan frissül, ezért a Budapest Airport arra kéri az utasokat, hogy a nagykövetségek és a légitársaságok weboldalán tájékozódjanak az utazás feltételeiről.

A Budapest Airport szerdai közlése szerint a karácsonyi időszakban várható nagyobb forgalom miatt

megnyitják a 2-es terminál több, ősszel lezárt részét,

az utasok ismét igénybe vehetik a 2A terminál utasfelvételi csarnokát és utasbiztonsági ellenőrzési pontjait, az 1-es utasmóló egy részét, valamint a B-mólót is.

A Magyarországra beutazók esetében érvényes szabályok nem változtak, a kormány november végén 2021. február 1-ig meghosszabbította a határellenőrzést a schengeni belső határokon. Az országba belépő, magyar és külföldi állampolgárok számára kivételekkel (pl. üzleti utazók, sportolók) a 10 napos kötelező karantént a határon automatikusan elrendelik. A lap megjegyezi azt is, hogy a magyar kormány az ünnepek idejére (egyelőre) nem döntött könnyítésről a külföldön élő magyar állampolgárok hazautazásának könnyítése ügyében.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

A felemás tőkepiaci- és a kihívásos makrogazdasági körülmények ellenére nyereséges évet zárt tavaly az OXO Technologies. Fenn tudták tartani a korai befektetésekkel kapcsolatos tevékenységüket, és ezzel párhuzamosan szépen termeltek az érett szakaszban lévő stratégiai portfóliócégeik is. Idén már több forrás áramolhat a technológiai szektorba, mint tavaly, ugyanakkor a korábbi bőség egyhamar nem fog visszatérni a területre. Egyebek mellett ezekről a témákról beszélt Oszkó Péter, a OXO Technologies vezérigazgatója a Portfolio Checklist szombati különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×