eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Takarítócég munkatársa fertőtleníti a széket az egyik tanteremben az őszi szünetre időzített nagytakarításon a fővárosi III. kerületi Krúdy Gyula Angol - Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában 2020. október 28-án. Fertőtlenítő nagytakarítást végeznek az iskolában a héten a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként. A hétfőtől péntekig tartó takarítás során portalanítanak és felületfertőtlenítést végeznek, különös tekintettel a padlózatra, bútorokra, ajtókra, padokra és székekre. A takarításnál ózongenerátoros fertőtlenítést is végeznek, amelyhez az eszközt a tankerület biztosítja.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

A PDSZ üdvözli a kormány táppénztervezetét, de nem elégedett a teszteléssel

Üdvözli a pedagógusok táppénzszabályainak módosítására vonatkozó kormányzati terveket a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. Szerintük fontos lenne, hogy még karácsony előtt döntés szülessen arról, hogy a fertőzött tanárok azonnal, 100 százalékos táppénzt kapjanak.

Elkezdődött a héten a pedagógusok koronavírus-szűrése. Szakmai szervezetek és ellenzéki pártok szerint azonban vannak, akik megtagadják a tesztet vagy eltitkolják tüneteiket, mert félnek, hogy táppénzre kerülve csak fizetésük 60 százalékát kapnák meg.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke szerint a kabinet hiába ígért százszázalékos táppénzt a fertőzött pedagógusoknak,

valójában csak az érintettek harmada kapta azt meg, jelenleg ugyanis túlságosan bonyolult és bizonytalan ennek az igénylése.

A pedagógusok jelenleg két részletben, csak külön kérvényre kaphatják meg a 100 százalékos táppénzt, ha bizonyítani tudják, hogy a munkahelyükön fertőződtek meg.

Gulyás Gergely a Kormányinfón az InfoRádió kérdésre azt mondta: a pedagógusoknál azt kell vélelmezni, hogy munka közben betegedtek meg koronavírussal, és egyetért azzal, hogy ezt az eljárását egyszerűsíteni és gyorsítani kell. Ennek megfelelő módosítást fog kedvezményezni a kormány.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) üdvözli a tervet. Nagy Erzsébet országos választmányi tag elmondta: ez fontos előrelépés, és

nem lehet ezzel várni, főleg karácsony előtt.

A PDSZ sürgeti továbbá, hogy ahol fertőzött pedagógusokat találnak, zárják be az iskolát és teszteljék a diákokat.

A szervezet azt is követeli, hogy ne csak a tanárokat, de az iskolák technikai dolgozóit is teszteljék.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×