eur:
395.37
usd:
366.45
bux:
65564.22
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Varga Judit igazságügyi miniszter a minisztériumi dolgozószobájában Budapesten 2020. február 27-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Varga Judit: "kidurrant az ellenzék által évek óta fújt jogállamisági lufi"

Varga Judit igazságügyi miniszter szerint az eddigieknél is hiteltelenebbé vált a Magyarország elleni brüsszeli "boszorkányüldözés", a 7-es cikkelyes eljárástól az uniós költségvetési források kifizetésének jogállamisági kritériumokhoz kötéséig.

A miniszter a Facebook-oldalán közzétett bejegyzése szerint Donáth Anna momentumos európai parlamenti képviselő kiszivárgott videója végén azt mondja: ha a jog nyelvén beszélünk a jogállamiságról, akkor a Fidesznek és Varga Juditnak sajnos igaza van.

A felvételből még világosabbá vált, hogy a magyar ellenzék és "a velük szoros kapcsolatot ápoló álcivil szervezetek" azért próbálják folyamatosan összemosni és politikai síkra terelni a jogállamisággal összefüggő kérdéseket, mert ha jogi úton vizsgáljuk azokat, kiderül, hogy álhírekről van szó, és "összedől az ellenzéki narratíva" - írta.

Varga Judit úgy fogalmazott:

"ország-világ előtt kidurrant a Momentum és a teljes magyar ellenzék által évek óta fújt jogállamisági lufi".

A miniszter szerint már csak az a kérdés, hogy "a Momentum brüsszeli szövetségeseinek mennyire kínos ez a lebukás, és tudják-e komoly arccal tovább folytatni a hazugságokra épülő légvárépítést".

Varga Judit múlt héten volt az InfoRádió Aréna című műsorának vendége. Az interjút elolvashatja, vagy meg is hallgathatja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×